Verschillende stoffen van een tent

Vandaag de dag worden tenten van verschillende soorten stoffen gemaakt, niet meer alleen het traditionele canvas.

Canvas.-

Katoen is een uitstekend materiaal voor tenten van hoge kwaliteit. Maar het is een zeldzaam ding deze dagen. Het belangrijkste nadeel is zijn gewicht in vergelijking met de moderne stoffen van tegenwoordig. Echter, niets kan de heerlijke geur in een katoenen Tent verslaan. Katoen ademt natuurlijk; Daarom is het minder gevoelig voor condensatie moderne stoffen.

Gecoate canvas tenten PVC.-

PVC wordt gebruikt voor de coating om sterke en waterdicht tenten te maken. Het enige nadeel van dit gewicht toevoegd en de neiging tot condensvorming op de gecoate kunststoffen. Bedenk wel dat de condensatie een groot probleem  kan worden; Daarom is ventilatie erg belangrijk in tenten.

Tenten van polyestercanvas.-

Dit natuurlijk katoen gemengd met polyester IS een lichtere stof met een vergelijkbare levensduur. Zoals katoen, kunnen deze ongecoat worden gebruikt, maar moet worden behandeld voor water dichtheid.

Polyester.-

Dit komt met diverse coatings. De meeste fabrikanten bieden hun eigen coatings aan onder verschillende namen. Het is zeer belangrijk om een ademende coating te vinden die lucht doorlaat, maar niet de vochtigheid. Dit materiaal lubbert niet uit of krimpt niet wanneer het nat wordt. Bovendien, wordt het niet beïnvloed door zonlicht.

Nylon.-

Dit is de goedkoopste materiaal voor eenvoudige Teneten. Ze absorberen geen water. En dit betekent dat het doek lichter kan worden gemaakt. Nadeel is dat dit stof niet tegen ultraviolet licht kan; Daarom zal zeer sterk zonlicht de levensduur verkorten. Dit effect kan worden verminderd met coatings met speciale licht filters.

Als u op zoek bent naar een tentdoek dat is brandveilig, die is er nog geen. De meeste tenten fabrikanten kunnen beweren dat hun stoffen zijn brandvertragend, maar houd er rekening mee dat alle tenten zullen verbranden. Daarom moet u nooit gebruik van enig aparaat met open vlam.

Tenten voor evenementen.

Bij evenementen die in de openlucht plaatsvinden kunt u ervoor kiezen om grote tenten te gebruiken. Dit zal ervoor zorgen dat wat voor weer het ook is, de deelnemers zullen zich steeds comfortabel voelen. U bent beschermd als het mooie weer ineens omslaan maar ook vooreen felle brandende zon.

Auteur van de tekst – Dehaan Kroon Manager http://www.campingbellaterra.com/nl/ Ik hoop dat u deze informatie bruikbaar.

Leuk? post

Plaats een reactie