Tweede huis kopen Valencia

Soms wil je gewoon de boel zomaar even de boel laten en een week, midweek of weekend weg. Of wellicht heb je vakantiedagen over die je gewoon ergens wilt spenderen. Een huisje huren in Valencia is dan een aanrader, maar vindt lastminute niet altijd wat je zoekt. Wat dacht je er dan van als je een eigen huis zou hebben in het prachtige Valencia? Er staat regelmatig een huis te koop in Valencia voor mensen die gewoon een tweede huis willen. Een plek om te overwinteren bijvoorbeeld of gewoon om heerlijk meerdere malen naar toe te gaan op vakantie. Even thuis alles achterlaten en genieten van een van de mooiste plekjes van Spanje. Met haar rijke geschiedenis, geweldige architectuur, bijzondere musea en heerlijke eten zal je je al snel helemaal thuis voelen.

Valencia aan zee

Valencia is een stad, maar ook een provincie. De stad Valencia is de hoofdstad van de provincie en ligt direct aan zee. Met haar 15 kilometer kustlijn en zes prachtige zandstranden kun je iedere dag genieten van de prachtige Middellandse zee. Je kunt er wandelen, varen, snorkelen en nog veel meer watersporten uitvoeren. Het is echt een plek waar je in de herfst of winter kunt uitwaaien en in de lente en zomer kunt genieten van de zon. Maak eens een lange wandeling of leg je handdoek neer en staar over het intens blauwe water naar de horizon. Dat is toch heerlijk? Je kunt ook een bezoek brengen aan de pittoreske haven van Valencia. Hier kun je bijvoorbeeld zelf ook een bootje neerleggen, maar ook meevaren met andere schepen. De haven heeft ook veel prachtige vissersboten die dagelijks de zee op gaan, zodat jij kunt genieten van echte vers gevangen vis. En tot slot kun je rondom de stad in de vrije natuur je omhullen met de heerlijkste geuren van de oranjebloesem, want nergens in Spanje vind je zoveel sinaasappelbomen.

Specialiteit: paella

Valencia is ook de plek waar je terecht kunt voor heerlijk eten. Want het is de geboorteplaats van de paella. Een heerlijk gerecht met gele rijst dat rijkelijk wordt versierd en gevuld met allerhande zeevruchten en vis. Er zijn ook allerlei andere varianten om te proeven. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van een paella met vlees of juist helemaal vegetarisch met groenten van het seizoen. Als je in Valencia een huis hebt, dan heb je tijd genoeg om al deze varianten te proeven. En je kunt natuurlijk ook andere heerlijke streekgerechten uit proberen. Dat wordt puur genieten.

Leuk? post