Tips voor een topfeest!

Het organiseren van een feestje – ter ere van je verjaardag of een jubileum van het dispuut – is een leuke, maar ook zeker een lastige klus. Het opstellen van de gastenlijst, het versturen van de uitnodigen en het versieren van de feestlocatie zijn slechts enkele zaken waaraan je moet denken bij het organiseren van een feest. De moeilijkste taak is toch wel het inkopen van de drank en de hapjes. Je wilt tenslotte niet dat gasten met honger en dorst het feest verlaten. Maak je geen zorgen, met onze tips wordt jouw feest een topfeest!

Wat wordt er gevierd?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is wat voor feestje je gaat geven en wie de gasten zijn. Bij een feest van het dispuut of een vrijgezellenfeest wordt natuurlijk veel meer alcohol gedronken dan bij een kinderfeest of een verjaardag die gevierd wordt voor de familie. En bij een feest ‘s avonds wordt hoogstwaarschijnlijk ook meer alcohol gedronken dan bij een feest dat in de middag wordt gegeven.

Daarnaast is de duur van het feest ook bepalend voor de hoeveelheid drank en hapjes die je moet inkopen. Hoe langer het feest duurt, hoe meer hapjes en drankjes er nodig zullen zijn.

Drank inkopen

Nu je weet wie de gasten zijn kun je inschatting maken van de drank die je voor het feest nodig hebt. Waarschijnlijk weet je al wel welke gasten graag fris drinken en welke gasten het liefst alcohol nuttigen. Op basis daarvan kun je al een grove inschatting maken van de hoeveelheid fris, bier en wijn die je nodig hebt.

Naast deze dranken is het leuk om vernieuwend te zijn door ook champagne, sterke drank of Dropshot drop voor boven de 18 te schenken. Vind je het lastig om in te schatten hoeveel drank je daadwerkelijk nodig hebt? Houd dan de onderstaande aantallen aan.

Voor een feest met 40 gasten dat 4 uur duurt heb je het volgende nodig:

  • 100 glazen fris (18 flessen frisdrank)
  • 50 glazen wijn (9 flessen wijn)
  • 90 flessen bier (4 kratten van 24 stuks)
  • 40 glazen champagne (7 flessen champagne)
  • 14 glazen sterke drank (1 fles sterke drank)

De indicatie hierboven gaat uit van gemiddeld 2 drankjes per persoon in een uur. Er wordt in de indicatie ook vanuit gegaan dat de personen hetzelfde blijven drinken.

Eten inkopen

Naast het inkopen van drank is ook het inkopen van eten lastig. Je kunt hier makkelijk mee omgaan door op een tafel verschillende chips, snacks en dips neer te zetten. Zo is er voor iedereen wat wils. Tel voordat het feest begint het aantal tafels en zorg ervoor dat je gedurende de avond de lege schalen alleen hoeft bij te vullen.

 

Leuk? post