Stavanger, Noorwegen

Wie aan Noorwegen denkt, denkt aan: kou, bergen, sneeuw, fjorden en schitterende natuur. Steeds meer Nederlanders denken na over emigreren naar Noorwegen. Voor de een is deze stap makkelijker dan de ander. Er moet maanden lang onderzoek gedaan worden naar van alles en nog wat. Papieren, invoerrechten, een verblijfvergunning en noem maar op. Je kunt je voorstellen dat je niet zo maar kunt emigreren naar Noorwegen. Hulp nodig? Neem dan eens contact op met verhuisbedrijf Noorwegen.

De stad Stavanger

Een erg populaire stad in Noorwegen is de stad: Stavanger. Maar waarom is deze stad zo populair? Het heeft veel attracties. Zo kun je hiken op/naar de Lysefjord. Lysefjord betekent ook wel lichtfjord. Deze fjord heeft de naam te danken aan de lichte granieten stenen. De grote stenen fjord is maar liefst 42 kilometer lang en het diepste punt bevind zich op 500 meter. Naast deze fjorn bevind zich in de buurt van Stavanger de beroemde rotsformatie Preikesolten, wat letterlijk preekstoel betekent. Dit platue van steen bevind zich op 604 meter boven NAP. Deze plek is door Lonely Planet verkozen tot de plek met het mooiste uitzicht ter wereld.

Naast de prachtige natuur is het ook een echte studenten stad. Er zijn veel scholen en onderzoekcentra te vinden. De studentensfeer is ook terug te vinden in de gehele stad. Er zijn namelijk veel café’s en winkels te vinden. Daarnaast is de stad zeer cultureel. In 2008 is de stad hierdoor bekroont tot culturele hoofdstad van Europa!

Het centrum van de stad is relatief klein waardoor het overgrote deel van de bezienswaardigheden gemakkelijk te belopen is. Wat erg kenmerkend is aan het centrum zijn de 170 witte, houten huizen.

 

Wat valt er te beleven?

Nu is er al van alles verteld over de stad Stavanger, maar wat kun je allemaal in de omgeving doen en beleven? Voor de echte natuurliefhebbers is er van alles te doen. Zo kun je met een gids van Outdoorlife Norway geheel naar wens hiken door het landschap. Geef aan wat je graag wil zien en het wordt voor je gepland. Indien gewenst met verblijf daarbij.pulpit-777542_640

 

Ben je in de winter in Stavanger en kun je goed skieën? Dan is de Kjerag ski tour misschien wel wat voor jou. Tijdens deze drie daagse ski tour richting Kjerag zul je een worden met de natuur. Op dag een zul je 13 kilometer skiën richting een berghut. Hier ga je onder het genot van een vuurtje heerlijk eten. De volgende dag ga je 12 kilometer op pad naar de Kjerag steen. Daarna ga je weer terug na de berghut en slaap je de volgende dag wat uit en krijg je een stevig ontbijt. Daarna ga je voornamelijk naar beneden skiën en wordt je door je gids naar huis gebracht.

Naast bovengenoemde kun je natuurlijk ook zelf op pad. Maar het is aan te raden om voor advies met wat locals te praten. Wanneer je voor het eerst op pad gaat moet je bijvoorbeeld weten hoe je met de auto om moet gaan in de Noorse weer omstandigheden. Deze zijn een stuk anders dan in Nederland. Daarnaast is het aan te raden om in Nederland alvast wat skilessen te volgen. Dit kan erg handig zijn wanneer je direct wil gaan skiën in Noorwegen.

Leuk? post