Een startpagina; jouw start om álles te vinden

Wanneer je op het internet informatie gaat zoeken over een bepaald onderwerp zijn er verschillende mogelijkheden om dat te doen. Het kan met een zoekmachine of een interessante link naar een site die je toevallig hebt gezien in een krant of tijdschrift. Een andere heel handige mogelijkheid is een startpagina. Op een startpagina vind je een uitgebreid overzicht van alle pagina’s die informatie kunnen geven over het door jou gewenste onderwerp. Dat varieert van informatie over een stad, een hobby, sport of vakantiebestemming. Je klikt simpel op de link in het overzicht en je wordt meteen doorgestuurd naar de door jou gewenste pagina, zonder dat je hier eerst het webadres van hoeft op te zoeken. En uiteraard kom je via een startpagina ook pagina’s tegen waarvan je het bestaan wellicht helemaal nog niet kende.

Waar begin je?

Het snelst vind je wat je zoekt als je begint op een pagina met links naar diverse onderwerpen. Zo’n pagina is bijvoorbeeld www.startpaginas.org. Op deze pagina vind je links naar een grote hoeveelheid onderwerpen, logisch gerangschikt zodat je snel vindt wat je zoekt. Je klikt simpelweg op de link van het onderwerp waar je meer over wilt weten en je wordt doorgelinkt naar een nieuwe startpagina met alle informatie over dit onderwerp.

Het is ook heel handig om een startpagina in te stellen als homepage in je browser. Zodra je je browser start ben je meteen op de juiste pagina om alle informatie te vinden die je zoekt. Of het nu is om een leuke vakantie te boeken, een makelaar te vinden of een pagina met het laatste sportnieuws.

Leuk? post