Nuttige tips om zelf poppenhuis miniaturen te maken

De poppenhuis hobby is nog altijd een erg populaire hobby in Nederland. Wat veel poppenhuis fanaten echter lastig vinden, is het zelf maken van poppenhuisminiaturen. Met dit artikel willen we je daarbij dan ook graag helpen door tips met je te delen voor het maken van miniaturen.

Veel materiaal kun je goedkoop krijgen

Veel mensen gaan, zodra ze iets nodig hebben voor het maken van een miniatuur, naar de poppenhuiswinkel om daar de benodigdheden te verzamelen. Echter, vaak zijn in dergelijke speciaalzaken de producten onnodig duur en daarom loont het om te weten dat je bij een aantal winkels prima materialen kunt kopen tegen een veel lagere prijs.

Voorbeelden van dergelijke winkels zijn onder andere de Zeeman en de Action. Bij Zeeman kun je voor een paar euro shirtjes en andere kleding kopen waaruit je stukjes stof kunt snijden die je nodig hebt voor het maken van een miniatuur. Bij de Action ben je aan het juiste adres als je goedkoop plakplastic, verf of kwastjes nodig hebt. Kortom, voorkom dat het zelf maken van miniaturen voor in je poppenhuis onnodig duur wordt en koop je benodigde materialen op een slimme manier in.

Schaf het juiste gereedschap aan

Wanneer je de juiste materialen hebt verzameld, is het belangrijk dat je het nodige gereedschap hebt om de miniaturen vorm te kunnen geven. Bedenk daarbij dat het voor het maken van de meeste miniaturen niet nodig is om gelijk allerlei dure gereedschappen aan te schaffen. Er zijn namelijk een aantal handige hulpmiddelen die in vrijwel ieder huishouden aanwezig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aardappelscheermesje, wat schuurpapier, een liniaal, een schaar en een vijl. Wanneer je er zeker van bent dat je met enige regelmaat zelf poppenhuis miniaturen wilt maken, dan is de aanschaf van een boormachientje en een zaagmachine de moeite waard. Deze gereedschappen komen namelijk vaak van pas bij het maken van allerlei miniatuur poppenhuismeubelen.

Gebruik de juiste fimo klei

Voor het maken van de meeste miniaturen kun je prima fimo klei gebruiken. Bedenk echter dat er nogal wat verschillende soorten van deze kleisoort in de winkel verkrijgbaar zijn. In principe is de variant fimo soft het meest geschikt om miniaturen mee te maken. Dat komt onder andere omdat deze kleisoort erg goed te kneden is. Iets wat belangrijk is wanneer je een miniatuur gedetailleerd vorm wilt geven.

In online workshops leer je hoe je zelf miniaturen kunt maken.Maak gebruik van het internet

Op het internet zijn talloze video’s te vinden over hoe je miniaturen voor in je poppenhuis kunt maken. Een website die recent gelanceerd is, is die van in het poppenhuis workshops. Op deze website kun je online workshops volgen waarin je leert om zelf miniaturen voor je poppenhuis te maken. Tegen een kleine vergoeding krijg je toegang tot lessen waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het door jou gekozen miniaturen kunt maken.

Wanneer je geen zin hebt om te betalen voor een dergelijke uitleg, dan is YouTube een alternatief. Bedenk echter wel dat de video’s die je hier vindt vaak van minder goede kwaliteit zijn of de stappen die je moet doorlopen om het miniatuur te kunnen maken niet altijd even duidelijk worden uitgelegd.

Succes!

5/5 - (13)