Manieren van intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen lerenWanneer je het schilderen wilt combineren met meditatie, dan is het intuïtief schilderen waarschijnlijk iets voor jou. Bij deze manier van schilderen ga je naar jezelf luisteren, leren aanvoelen en volgen. Hierdoor kom je te weten wie je nou echt bent. Hierbij is het belangrijk om op een creatieve en intuïtieve manier vorm te gaan geven aan je eigen persoonlijkheid. Dit kan met behulp van verf, potloden, krijt en vele andere materialen. Hieronder zullen we de verschillende manieren van het intuïtief schilderen kort beschreven, zodat je er waarschijnlijk achter komt of dit ook iets voor jou is.

Intuïtieve workshop

Bij een workshop ga je samen met anderen intuïtieve schilderlessen volgen. Daarnaast leer je diverse schildertechnieken, welke je tijdens de lessen kunt toepassen. Het is belangrijk om eerst een aantal ontspanningsoefeningen te doen. Hierbij heeft men vaak muziek aanstaan, zodat je helemaal tot rust kunt komen. Vervolgens mag je een aantal schildersmaterialen gaan uitzoeken, welke je wilt gaan gebruiken voor je eigen intuïtieve schilderij. Denk hierbij aan kwasten, penselen, paletmessen, sponsen en natuurlijk verf of andere kleurstoffen.

Cursus intuïtief schilderen

Bij deze schildercursussen is het belangrijk om te weten dat niets moet en eigenlijk alles mag. Je moet als het ware genieten van het schilderen en je gevoelens en emoties uiten op het doek. De gemaakte schilderijen hoeven dus niet aan bepaalde verwachtingen te voldoen. Het eindresultaat is dan ook niet belangrijk, maar het proces zelf wel. Vaak staat er bij een cursus intuïtief schilderen een thema centraal. Denk hierbij aan thema’s als relaties, familie, zelfvertrouwen en blokkades.

Wat laat een intuïtief schilderij zien?

Zoals al duidelijk werd is het de bedoeling om je gevoelens op het doek te zetten. De schilderijen zullen daarom geen duidelijk vormen vertonen, maar meer de kunstenaar omschrijven. Door een zo’n schilderij te maken kom je achter blokkades, welke je het beste kunt oplossen. Praat daarom ook na een intuïtieve schilderles met anderen over het schilderproces.

Leuk? post