Loungebank in drie simpele stappen

We genieten inmiddels volop van het zomerse weer. Daarom mogen de tuinmeubels ook weer naar buiten. Loungebanken en stoelen zijn vaak prijzig. Tenzij je voor een exemplaar kiest van de IKEA of GAMMA bijvoorbeeld. Een andere mogelijkheid is het maken van je eigen loungebank. Dit is stukken goedkoper, origineler en ook persoonlijker. Het is ook nog eens leuk en gezellig om samen met vrienden te doen. Niets is fijner om tegen het einde lekker in het zonnetje te genieten van je eigen loungebank.

Stap 1: Het Framewerk

Ten eerste moet je het framewerk maken. Hiervoor raden we aan om steigerhout te gebruiken. Het hout maak je eerst goed schoon met een vochtige doek. Met een schuurmachine kun je het hout vervolgens schuren. Na het schuren bekijk je welke afmetingen je nodig hebt. Het hout teken je af en zaag je vervolgens met een makita decoupeerzaag. Door middel van lijm of schroeven kun je de planken stevig bevestigen. Het resultaat is een mooi onder- en bovenstuk. Beide stukken monteer je aan elkaar met RVS schroeven. Zo is het bestendig tegen alle weersomstandigheden.

Stap 2: De Armleuningen

Hoewel armleuningen optioneel zijn, vinden veel mensen het toch erg comfortabel om te hebben. Ook bij deze stap moet je eerst meten hoe lang de armleuningen precies moeten worden. Zaag de planken op de juiste plek af en zorg ervoor dat de net wat langer zijn dan je onderarmen. De planken zet je weer vast aan elkaar zodat het een geheel is. Voor al het hout geldt natuurlijk wel dat ze eerst goed geschoongemaakt en geschuurd moeten worden.

Stap 3: De Afwerking

Om de bank helemaal klaar te stomen voor gebruik moet je hem eerst goed afwerken. Hiervoor kun je beits gebruiken. Dit beschermt het hout tegen verkleuringen. Maar zorgt er ook voor dat het hout langer mee gaat. Daarnaast is beits in verschillende kleuren te krijgen. Zo kun je zelf bepalen welke effecten je mooi vindt. Het is aan te rade om minimaal drie lagen aan te brengen. En ten slotte kun je een paar mooie kussens plaatsen. Nu hoef je alleen nog een drankje in te schenken en genieten in de zon.

Leuk? post

Plaats een reactie