Loom armband maken

Het maken van armbandjes met Rainbow loom is een leuke en rustgevende bezigheid die doorzettingsvermogen, inzicht en geduld vereist. Rainbow loom is de merknaam van een speelgoed. Met dit speelgoed kun je elastiekjes aan elkaar knopen om op deze manier de gekste en fleurigste armbandjes te maken.

Rainbow loom is uitgevonden door een Chinees-Maleisische immigrant uit de Verenigde Staten. Hij zag zijn dochters spelen met elastiekjes en kwam op het idee om hier wat leuks mee te doen. Hij ontwikkelde een set met een pinbord, gekleurde elastiekjes en een haaknaald. Zijn dochters begonnen armbandjes te maken door deze elastiekjes aan elkaar te knopen en te sluiten met een haaksluiting. Op advies van een aantal familieleden besloot hij het speelgoed op de markt te gaan brengen. Hij overtuigde een Chinese fabriek ervan om sets te gaan produceren bestaande uit een pinbord, elastiekjes, een haaknaald en sluitingshaakjes. Deze sets staan vandaag de dag bekend als de Rainbow loom starterssets. Met de startersset kun je dus een loom armband maken.

De naam Rainbow loom is ontstaan toen de bedenker naar het patentenbureau ging en hij het in eerste instantie Twist Bandz wilde noemen. Daar kwam hij erachter dat de naam Twist Bands al bezet was en besloot hij het op advies van zijn broer Rainbow loom te noemen. En zo was het speelgoed van 2014 geboren. Met een paar dochters die creatief bezig waren met elastiekjes en een familie die hem ervan overtuigde dat het wel eens in de smaak zou kunnen vallen.

Dat het zo populair zou worden als het vandaag de dag is had de bedenker nooit durven dromen. Inmiddels gaat Rainbow loom heel de wereld over. En heeft het na de Verenigde Staten en Australië inmiddels ook Nederland bereikt. Basisscholen in heel Nederland zijn in de ban van Rainbow loom en het maken van loom armbandjes is ongekend populair onder jong en oud.

Leuk? post