Kampeervakantie – leuke ervaring

Avontuurlijk of luxueus kamperen

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte reis, dan is het overwegen van een kampeervakantie zeker een goed idee. Het is eens wat anders dan een all in zonvakantie in Griekenland of Spanje. Bij een kampeervakantie staat het avontuur voorop. Aankomen, tentje opzetten en vervolgens de omgeving verkennen. ’s Avonds dan lekker luieren en een BBQ in gang steken om in open lucht te genieten van de maaltijd … Het hoort nu eenmaal bij de ervaring.

Indien de stap van een ‘all in zonvakantie’ naar een ‘verblijf op een camping’ te groot is, dan is het altijd mogelijk om eens aan glamping te doen (glamorous camping). Bij glamping staat luxe voorop en op dergelijke campings vindt men vaak leuke zwembaden en ook een restaurant.

Trektocht

Een extreme vorm van kamperen is dan weer het maken van een trektocht. Bij dergelijke tocht neemt men al de nodige kampeerspullen mee in een rugzak en gedurende meerdere dagen maakt men een trektocht. Op deze manier kan men bijvoorbeeld de Franse Pyreneeën verkennen. Wanneer de avond valt slaat men dan een tentje op (natuurlijk altijd de regels van het gebied respecteren). Het spreekt voor zich dat bij dergelijke tocht speciaal materieel hoort. Een tent van 3 kilogram dagen meezeulen op de rug (samen met allerhande spullen) is natuurlijk niet zo handig.

Een leuke ervaring?

Campings zijn er in vele maten en gewichten (van basis tot luxe, van zeer duur tot spotgoedkoop) en het is zowat mogelijk om in iedere vakantiebestemming te verblijven op een camping. Wat ons betreft is het eens wat anders dan een zonvakantie op hotel.

Leuk? post