Is de hoverboard toegestaan in Nederland?

De hoverboards (ook wel bekend onder de naam Oxboards) worden een steeds populairdere gadget in Nederland. Dit komt vooral doordat het apparaat steeds vaker in het nieuws is gekomen en doordat veel bekenden de apparaten gebruiken.

De vraag die nu veel naar voren komt is: is de hoverboard wel toegestaan in Nederland? In dit artikel probeer ik de regelgeving uit te leggen.

Hoverboard verboden

In Nederland is de hoverboard verboden op de openbare weg. Dit betekent dat je er niet mee op de stoep, het fietspad of op de straat mag rijden. Veel mensen doen dit toch gewoon, en in de praktijk gebeurt het ook niet vaak dat je wordt staande gehouden. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je een boete kunt krijgen (180 euro) en dat je board zelfs in beslag kan worden genomen!

Nogmaals; in de praktijk is dit bijna nog nooit gebeurd, maar het is wel een risico dat je neemt. Ik zelf heb er daarom voor gekozen om niet meer op de openbare weg te rijden. Je bent namelijk ook niet verzekerd wanneer je dit doet. Ik rijd liever op parkeerplaatsen (privéterrein) en/of in de tuin. Als je op privéterrein gaat rijden moet je overigens wel toestemming hebben van de eigenaar van dat terrein!

Leuk? post