Het imago van longboarden

Longboarden is niet alleen een sport die in alle lagen van de samenleving populair is, van oudsher is het ook een lifestyle. Doordat longboarden is ontstaan vanuit de surfscene, heeft het het imago van vrijheid en onafhankelijkheid, je leven leiden zoals jij dat wil. Een zakenman die je door de stad op zijn longboard naar zijn werk ziet gaan, en dat zijn er tegenwoordig best veel, ziet er heel anders uit dan dezelfde man in een auto. Een meisje op een longboard oogt onafhankelijker en stoerder dan het idee dat we over het algemeen van een meisje hebben.

Het Longboard in de media
Dit zie je ook terug in de media en longboardwinkels, zowel in de fysieke winkels als online. In een groot deel van de winkels wordt teruggegrepen naar de oorsprong en zie je veel surffoto’s en foto’s van relaxte mensen. Hoewel online winkels vaak een wat strakkere uitstraling hebben, is er toch altijd een sfeer van eigen wil. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat longboarden een onderdeel is van Xsports, een sportprogramma voor extreme sporten. Longboarden kan grofweg opgedeeld worden in longboarden in hardcore competitieverband en longboarden for fun, twee verschillende benaderingen, maar wel allebei met hun eigen, onafhankelijke, karakter.

De grootste groep boarders zijn degenen die het voor hun ontspanning doen. Alleen al naar buiten gaan met je longboard is een geweldige manier om andere boarders te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te sluiten, omdat, en daar heb je het weer, het toch vooral mensen zijn met dezelfde mindset.

Wil je een longboard kopen? Het populairste online longboard forum is silverfishlongboarding.com waar mensen uit de hele wereld bij elkaar komen om informatie uit te wisselen over de beste longboard plekken, maar ook over longboarden op zich, de nieuwste longboards op de markt en wederzijdse interesses.

Leuk? post