Geef je meubels zelf een opknapbeurt

Eens in de zoveel tijd ben je je meubels beu. Dan wil je gewoon een nieuwe look. De verleiding is dan natuurlijk groot om je zoektocht te beginnen in de meubelwinkels Eindhoven heeft bijvoorbeeld het meubelplein. Maar waarom kijk je thuis niet eens goed rond? Een kast of tv-meubel is gemakkelijk op te pimpen. Geef je eigen touch aan meubels en ze zijn weer helemaal opgefrist! Hier zijn een paar leuke ideeën om inspiratie op te doen.

Houten meubels behandelen

Het is een kleine moeite en het geeft meteen een ander resultaat: je houten servieskast bewerken. Let wel op dat je van tevoren weet waarmee het hout behandeld is. Druppel een klein beetje terpentine op het houten meubel. Kleurt het meubel blank, dan is het hout behandeld met een olie of met was. Bij ieder ander geval is het hoogstwaarschijnlijk vernis, politier of lak.

De verf op een meubel doorschuren

Begin eerst met een aantal lagen verf aan te brengen op het houten meubel. Nu is het gewoon een kwestie van doorschuren en je hebt een totaal nieuw meubel. Je kan zelf bepalen hoe ver je de bovenste laag eraf schuurt. Hoe verder, hoe robuuster de uitstraling van je meubel.

Een antieke look geven met kaarsvet

Wanneer je druppels kaarsvet op een meubel doet, zorgt het kaarsvet ervoor dat de eerste laag verf niet hecht. Door de druppels op bepaalde plekjes uit te smeren, krijg je die echte antieke look. Wanneer je uiteindelijk gaat schuren, schuur je de ‘antieke’ plekken erin.

Gebruik krijtverf voor een matte uitstraling

Krijtverf geeft een prachtige, zachte uitstraling en is ook nog eens heel gemakkelijk te verwerken. Doorschuren gaat ook makkelijker met krijtverf. Het geeft namelijk geen krasjes. Daarnaast is verf gewoon op waterbasis, maar dekt het een stuk beter. Ideaal!

Leuk? post