Je hebt het vast wel eens gezien, filmpjes waarvan het lijkt dat ze zijn geschoten met een helikopter, maar toch komen ze op plaatsen waar eigenlijk helemaal geen helikopter kan komen. Zoals bijvoorbeeld in de beperkte ruimte van iemand zijn achtertuin. Hoe filmen ze dat dan??
Voor zulke filmpjes wordt vaak heel vernuftig speelgoed gebruikt, zogenaamde drones. Een drone heeft wel wat weg van een helikopter, maar is iets simpeler in de besturing. Radiografisch bestuurbare helikopters zijn al langer op de markt, maar deze vergen erg veel oefening om er goed mee te kunnen vliegen. Daarnaast zijn de onderdelen en helikopters zelf behoorlijk duur, wat het een dure hobby maakt.
Een drone biedt hierbij uitkomst en biedt twee grote voordelen. Ten eerste is een drone gemakkelijker te besturen. Het vergt uiteraard wel wat oefening, maar de ingebouwde elektronica helpt mee om hem stabiel in de lucht te kunnen hangen. Punt twee is dat een drone vaak goedkoper is, en een heel stuk steviger. De stevigheid zorgt er ook voor dat er makkelijker geoefend kan worden, je hoeft namelijk minder bang te zijn dat er iets stuk gaat, want dat zou weer een diepe tast in de portemonnee betekenen.
De luxere en grotere drones kunnen dus uitgevoerd worden met een camera. De beste camera’s kunnen zelfs live beelden versturen zodat je vanuit de drone kan zien waar je vliegt. Een soort computerspel, maar dan in het echt! Aangezien er steeds meer kleine en krachtige camera’s op de markt zijn is het mogelijk geworden om deze in de kleinere helikopters en drones te verwerken. Zo kun je dus erg gave beelden maken van bovenaf.
Zo zie je drones ook steeds vaker bij evenementen verschijnen. Ze vliegen over het terrein en kunnen mooie sfeerbeelden maken van de bezoekers. Houdt wel goed de batterij in de gaten, je wilt natuurlijk niet neerstorten tussen de bezoekers!