Een Kwis organiseren

kwis-spelWat is een kwis?

Een kwis (soms geschreven als quiz) is een spel waarbij kennis de grootste rol speelt. Tijdens het kwis spel worden er diverse kisvragen gesteld. De kwisvragen kunnen over allerlei onderwerpen gaan. Denk hierbij aan sport kwizvragen, muziek kwizvragen of bijvoorbeeld geschiedenis kwisvragen.

Tijdens een kwis wordt er soms gebruik gemaakt van een tijdsklok en een kwisbuzzer, hierdoor moeten de kandidaten van de quiz zo snel mogelijk op de buzzer drukken om als eerste de vraag te mogen beantwoorden, zodra zij dit hebben gedaan begint de tijdsklok te lopen. Er moet dan binnen een bepaalde tijd antwoord worden gegeven op de gestelde kwisvraag. Gebruik je dit niet dan verliest de kandidaat zijn beurt en wordt de vraag soms aan een ander gesteld.

Onderwerpen voor kwisvragen

Als jij thuis een kwis wilt houden met familie en/of vrienden dan is het leuk om zelf een quiz samen te stellen. Zoek hiervoor quizvragen op met onderwerpen waar jouw familie en vrienden iets vanaf weten maar die toch nog wat uitdagend zijn. Het komt vaak voor dat bij de kant en klare kwisspellen uit de winkel de vragen vaak te onbekend zijn voor de kandidaten waarmee jij jouw kwis mee wilt gaan spelen, door onderwerpen te kiezen die iets bekender zijn blijft de quiz voor iedereen leuk.

Enkele voorbeelden voor onderwerpen die jij kan gebruiken voor jouw kwisvragen zijn vragen over bijvoorbeeld sport maar je kan er ook voor kiezen om alleen voetbalvragen of basketbalvragen te gebruiken. Dit kan je doen met alle onderwerpen van jouw kwis, beperk bijvoorbeeld de geschiedenis quizvragen naar alleen Nederlandse of Europese geschiedenis en voor televisie vragen pak je alleen programma’s die door jouw familie/vrienden gekeken wordt zoals bijvoorbeeld gtstkwisvragen en walking dead kwisvragen.

Kwis voor Kinderen

Wil je een kwisspel voor kinderen organiseren? Dan heb je andere quizvragen nodig dan tijdens een kwisspelvoor volwassenen. Door makkelijkere vragen apart te leggen kan je ervoor zorgen dat je gezamenlijk met jong en oud jouw kwisspel kan spelen. Geschikte onderwerpen zijn bijvoorbeeld kinder kwisvragen over disney films, makkelijkere rekensommen, en kinder kwisvragen over dieren en vragen over ligging van landen en de hoofdsteden ervan.

5/5 - (2)