Een dagje weg met de auto

De zomer begint over een paar dagen alweer, er is dus weer genoeg te doen om even een dagje weg te plannen, een heel weekend of zelf een week. Het kan natuurlijk zijn dat je niet op vakantie gaat, maar ook hier in Nederland of een stuk over de grens een dagje weg gaat.

Festival gepland

Ook deze zomer zit bomvol met festivals – genoeg om uit te kiezen – alleen festivals zijn niet altijd dichtbij. Het ov is niet meer gratis voor de studenten onder ons en kan veel reistijd in beslag nemen. De enige mogelijkheid is dan om de auto te pakken, maar de BOB heeft geen auto tot zijn beschikking, wat doe je dan? Een auto huren met je maten om alsnog snel heen en weer te rijden naar het festival.

Dagje strand

Als het schitterend weer is in het land dan trekt heel Nederland er op uit om bij te bruinen, te gaan fietsen of op een terrasje te zitten. Dat bijbruinen, dat kan je het beste doen op het strand. Hoe heerlijk is het om eens lekker te genieten van de zon in Bloemendaal aan Zee of Noordwijk. Weer dat probleem dat je geen auto ter beschikking hebt? Waarom dan geen auto huren om je dag niet te laten verpesten omdat je geen vervoer hebt. Tegen scherpe tarieven kan je een auto huren om alsnog dat dagje strand te plannen.

Grootste pretpark van Duitsland

Wel eens gehoord van Europa-park? Dit enorme park ligt in Duitsland en is het grootste pretpark van het land. Het ligt ongeveer 35 kilometer ten noorden van Freiburg en is ook zeer makkelijk te bereiken vanuit Nederland. Een dagje lekker vroeg opstaan naar dit themapark is een goed idee, omdat je een ruim aanbod hebt van de meest uiteenlopende attracties. Je kan kiezen uit 12 achtbanen en 6 darkrides. Het grootste aanbod van heel Europa! Daarnaast heb 16 themagebieden van landen uit Europa. Mis je Nederland dan kun je altijd nog even daar terecht. Als je een auto huurt kan je de auto de hele dag meepakken wanneer je wilt, geen gezeur met ouders om te zeggen dat je op tijd terug moet zijn om de auto terug af te leveren.

Keuzes

Er zijn een aantal auto’s waar je uit kan kiezen om een dagje weg te boeken. Als je met z’n tweeën bent dan heb je ruim genoeg aan een Citroen C1, Peugeot 107 of een Toyota Aygo, je hebt immers niet alle ruimte nodig voor allerlei passagiers. Voor een maatje groter, wat meer comfort en voor langere reizen kan je het beste kiezen voor een Ford Fiesta, Renault Clio of een Volkswagen Polo. Ideaal voor festivals, omdat het een 5-deurs is en je kan daar prima met een clubje van 5 in. Dan kun je ook mooi de kosten verdelen voor een klein prijsje per persoon. Voor de langere afstanden heb je de Peugeot 308 je hebt ook dan een 5-deurs, grotere laadruimte, maar vooral de cruise-control is erg handig om even lekker kilometers te vreten. Deze auto biedt net wat meer comfort voor als je een dagje naar het buitenland gaat.

 

Leuk? post