Dagje naar Den Bosch

Op zoek naar een geschikte stad voor een stedentripje binnen Nederland? Dan is Den Bosch een perfecte bestemming. Deze stad gelegen in het gezellige Brabant is de hoofdstad van de provincie. Als je een bezoek brengt aan de stad kan je parkeren aan de Parade in Den Bosch. Je staat dan direct midden in het centrum vanaf waar alle bezienswaardigheden en activiteiten makkelijk te bereiken zijn. In dit artikel worden een aantal leuke activiteiten benoemd die ervoor zorgen dat je bezoek aan Den Bosch zeker een succes zal worden.

De Kathedraal

De blikvanger van de stad is toch wel de Sint-Jan Kathedraal. Deze is gelegen aan de Parade midden in het centrum van de stad. De kathedraal is gebouwd in de tweede helft van de middeleeuwen. Er vinden al jaren restauratiewerkzaamheden aan zowel de binnenkant als de buitenland van de kerk plaatst. De vorderingen van de restauratiewerkzaamheden zijn te bewonderen in het St. Jansmuseum. Daar kan bekeken worden hoe de kerk stukje bij beetje is opgeknapt. Een bezoek aan de kerk is zeker de moeite waard.

Rondvaart op de Binnendieze

Den Bosch heeft een heel netwerk van kleine grachten. Het is niet te vergelijken met de grachten van Amsterdam maar het is nog steeds een hele leuke manier om de stad te verkennen. In een bootje kan je onder begeleiding van een gids langs de oude muren en vesting varen.  Tijdens sommige delen van de tocht vaar je letterlijk onder de stad door. De gids kan u allerlei interessante dingen vertellen over de geschiedenis van alle bouwwerken die je passeert tijdens de tocht. De opstappunten voor de rondvaart zijn aan de Molenstraat of de Zuidwal.

De Korte Putstraat

De Korte Putstraat is een hele straat die enkel bestaat uit gezellige restaurants, cafés en terrassen. Dus of je nu gezellig wat wil drinken of uitgebreid wil dineren, het kan hier allemaal. De straat bevat een grote diversiteit aan soorten restaurants, waardoor er voor iedereen wel wat te vinden is. Ook in de winter kan hier gerust op de terrassen gezeten worden doordat ze allemaal overdekt zijn en daarnaast ook voorzien zijn van terrasverwarming. Een leuk weetje is dat in het weekend regelmatig mensen aan het begin van de straat staan om mensen te trakteren op een hapje of drankje. Voor een gezellige middag of avond is het zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan deze straat.

Leuk? post

Plaats een reactie