Citytrip naar Duitsland

Duitsland is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders en dat is niet voor niks. Duitsland heeft een groot aantal geweldige steden en is daarom voor mensen die houden van stedentrips een ideale vakantiebestemming. Als je benieuwd bent welke steden je niet mag missen als je een bezoek brengt aan Duitsland doe je er slim aan om deze blog te lezen.

Berlijn

Sinds de val van de Berlijnse muur in 1989 heeft de stad zich in hoog tempo ontwikkeld tot een bruisende wereldstad waar altijd wat te doen is. Om te beginnen is de stad alleen al voor zijn architectuur het bezoeken waard. Indrukwekkende oude en nieuwe gebouwen wisselen elkaar af waardoor er altijd wat ze zien valt als je in het centrum van de stad loopt. Naast architectuur heeft Berlijn nog veel meer te bieden. Het uitgaanscentrum is een van de leukste in heel Europa waar doorgefeest kan worden tot de zon weer opkomt. Als we gaan kijken naar de bezienswaardigheden zijn er te veel om op te noemen. Je hebt de Berliner Dom, de dierentuin in Berlijn, het Holocaust monument, het Opera en nog veel meer bezienswaardigheden. Genoeg om een week te vullen. Mocht je hier geen zin in hebben dan heeft Berlijn ook nog een groot aanbod van winkels waardoor je naar hartenlust kunt shoppen.

München

München is de belangrijkste stad van Zuid-Duitsland. De tijd van het jaar wanneer een bezoek aan deze stad zeker de moeite waard is, is vanaf half september tot begin oktober. Dan is de stad namelijk het toneel voor het grootste Oktoberfest. Dit een bierfestival wat wordt gezien als het grootste bierfestival ter wereld en het wordt jaarlijks door ruim zes miljoen mensen bezocht. Behalve het Oktoberfest zijn er ook nog genoeg andere redenen om München te bezoeken. Het Marienplatz en Rathaus in het centrum van de stad zijn ook zeker het bezoeken waard. Ook buiten het centrum is er genoeg om te bekijken zoals het Olympiapark dat werd gebruikt tijdens de Olympische spelen van 1972. Ook het indrukwekkende stadion van de voetbalclub Bayern München is het bezichtigen waard. En mocht je tijd en zin hebben dan is het zeker aan te raden om een wedstrijd van de club bij te wonen.

Hamburg

Wat niet veel mensen weten is dat Hamburg de tweede stad is van Duitsland qua grootte. Vroeger was de havenstad een van de Duitse Hanzesteden. De stad heeft zoals veel andere havensteden een beroemde rosse buurt. Deze heet St. Georg. Hier is de beroemde en veel bezochte Repperbahn te vinden waar altijd erotisch entertainment te vinden is maar waar ook een hele leuke lokale vismarkt is. Hier kan je eten in een van de vele restaurantjes met uitzicht over de rivier. Het is ook mogelijk om langs de grachten te varen. Als je van stappen houdt moet je de uitgaansgelegenheden in de buurt van de universiteit (Universitatsviertel) bezoeken. Voor cultuurliefhebbers is er in de stad ook genoeg te doen.  Zo kan je een bezoekje brengen aan de Hamburger Kunsthalle. In dit museum hangen werken van onder andere Rembrandt en Monet.

Leuk? post

Plaats een reactie