Waar boek jij je avontuurlijke vakantie?

De zoekterm ‘vakantie’ is op internet zo’n beetje de meest populaire zoekterm allertijden. Kennelijk hebben we allemaal zo nu en dan behoefte om er even uit te gaan. Om de sleur te ontsnappen en om lekker te ontspannen. Dit kan natuurlijk op allerlei verschillende manieren. Voor de één is ontspanning drie weken op het strand van de Costa del Sol in Spanje, voor de ander bestaat ontspanning uit een trektocht in Noorwegen.

Een vakantie voor iedereen

Wat je ook zoekt: voor werkelijk elke vakantie is er wel een aanbieder die je de gewenste vakantie kan aanbieden. Voordat je gaat boeken is het natuurlijk belangrijk om te bedenken wat voor een vakantie je zoekt. Ben je iemand die van warmte houdt? Dan is het vanzelfsprekend om een vakantie te boeken in een warm land. Zuid-Europa is hiervoor uitermate geschikt. Wil je verder weg? Dan kan je bijvoorbeeld naar Azië, Afrika of Australië. Bedenk wel dat als je een zonaanbidder bent, het in deze landen vaak te heet is om de hele dag te luieren in de zon. Bovendien verbrand je veel sneller omdat de zon hier feller schijnt.

Koele vakantiebestemmingen

Als je van een koele bestemming houdt dan is Scandinavië natuurlijk een van de mooiste locaties om naartoe te gaan. Noorwegen, Zweden en Finland bieden alles wat je zoekt qua natuur en ontspanning. Maar ook voor een actieve vakantie ben je hier natuurlijk aan het juiste adres. Sowieso trekken koele landen juist meer avonturiers. Mensen die lekker buiten willen zijn en die het avontuur willen opzoeken. Zij gaan kajakken en bergbeklimmen, fietsen of wandelen.

Warmte en avontuur

Maar wat als nou van de warmte houdt én je zoekt avontuurlijke vakanties. In dat geval kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld het avontuur te zoeken in het warme zuiden van Europa, want deze regio biedt veel meer dan alleen de bekende strandvakanties. Er zijn heel veel aanbieders van sportieve vakanties die ook de avonturiers onder ons zeker zullen aanspreken. Zo kan je met Airboss bijvoorbeeld gaan skydiven in Frankrijk, Spanje en Portugal. Ze bieden complete vakanties aan inclusief vervoer naar je bestemming, onderdak en een opleiding ter plekke. Zo combineer je je actieve vakantie met een skydive-opleiding en mag je na afloop overal springen met het behaalde certificaat.

Leuk? post