Bezienswaardigheden in Den Haag

Den Haag is dan wel niet de hoofdstad van ons land, maar het is wel de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Den Haag wordt ook wel de hofstad genoemd. Het is leuk om er een keer een dagje naar toe te gaan als je een dagje weg wilt. Alleen is een dag eigenlijk niet lang genoeg. Er zijn zoveel bezienswaardigheden waar je kunt kijken dat je er veel vaker naartoe zou moeten gaan. Een aantal van de leukste bezienswaardigheden zullen we hieronder benoemen en toelichten.

Madurodam

Madurodam is natuurlijk bij haast iedereen bekend. Toch is nog lang niet iedereen geweest terwijl het echt een hele leuke dagtrip is. Madurodam is een miniatuurstad waar verschillende Nederlandse gebouwen in het klein zijn nagebouwd. Ook al wordt het een stad genoemd, er zijn verschillende gebouwen uit verschillende steden en gebieden in Nederland. De gebouwen en voertuigen en wegen zijn allemaal nagebouwd op een schaal van 1:25. De inkomsten die Madurodam verdiend gaan naar goede doelen. Toppers in Madurodam zijn:

  • De Binnenstad van Amsterdam inclusief Dam
  • Paleis op de Dam
  • Rotterdams havengebied
  • Het Binnenhof
  • De Efteling
  • Tweede Maasvlakte
  • Schiphol

Ben je nog nooit in Madurodam geweest dan is het echt een aanrader om het toch echt in de agenda te zetten. Het is echt een top attractie voor jong en oud. Er wordt veel verteld over de verschillende gebouwen dus je steekt er nog iets van op ook.

Binnenhof

Vanuit het Binnenhof wordt Nederland bestuurd. Dit is al eeuwenlang het geval. Den Haag zelf is ontstaan rond het Binnenhof. Op het Binnenhof is het oudste gebouw de Ridderzaal, het gebouw vanwaar de Nederlandse regering regeert.

Musea

Wil je iets opsteken dan kun je natuurlijk naar een leuk museum gaan. Musea zijn leuk voor jong en oud en leerzaam. Den Haag heeft meerdere musea waar je heen kunt gaan. Museon is één van deze musea. Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap. Bij Museon zijn er tal van activiteiten die worden georganiseerd. Kinderen kunnen een dino uit steen hakken en er wordt met behulp van een 3D printer een dino geprint. En er is ook nog het ScienceLAB, waarbij kinderen live mee kunnen kijken bij onderzoek aan fossielen. Tentoonstellingen zijn er natuurlijk ook genoeg. Er wordt verteld over skeletten, dat is namelijk meer dan alleen maar botten, skeletten hebben ook een belangrijke functie. Maar er wordt natuurlijk ook veel over dieren verteld. Over dino’s en de manier waarop wij ze zien en hoe ze geleefd hebben. Maar niet alleen over dieren. Er zijn meer wetenschappelijke thema’s die worden aangehaald. Van dino’s tot satellieten.

Dagje weg

Een dagje weg is natuurlijk leuk om te doen en Den Haag is ook gewoon goed bereikbaar. Ga je met de auto dan is parkeren in Den Haag goed mogelijk. Er zijn meerdere parkeergarages waar je terecht kunt. Er is altijd wel plaats dus je hoeft je hier niet druk over te maken.

5/5 - (1)