Welk hoofdkussen past bij welke slaper?

Een comfortabel hoofdkussen is een absolute vereiste voor een goed nachtrust, net als mooie sierkussens een vereiste zijn voor een gezellige bank. Omdat niet iedereen op dezelfde manier slaapt, is het belangrijk om een hoofdkussen te vinden die je lichaam het beste ondersteunt op jouw slaappositie. Het verschil wordt vooral gemaakt in de vulling, we leggen uit hoe.

Donzen of veren hoofdkussens

Het voordeel van een donzen of veren vulling is de hoge vormbaarheid en vouwbaarheid. Het kussen kan zich hierdoor volledig naar het hoofd vormen om optimale ondersteuning te geven. Helaas zijn de kussens niet makkelijk wasbaar en is het een klus om de hoeveelheid vulling aan te passen naar de individuele voorkeur.
Het hoofdkussen met een veren of donzen vulling is het meest geschikt voor traditionele slapers. Deze slapers hebben geen voorkeur als het gaat om slaapposities en daarom is een kussen die zich goed naar het lichaam kan vormen in elke positie een must.

Synthetische vulling

Een hoofdkussen met synthetische vulling is daarentegen wel goed wasbaar, wat een voordeel is voor de hygiëne. Ook zijn bij deze vulling soort de hoogte en vorm goed aan te passen door het verwijderen of toevoegen van vulling. De voorwaarde hieraan is natuurlijk dat het kussen een rits heeft. Het nadeel van deze vulling is dat het materiaal glad is waardoor het minder goed kan vormen naar het hoofd. Je kunt daardoor minder ondersteuning ervaren, die wel erg belangrijk is tijdens een dutje.
Een hoofdkussen met een synthetische vulling kan een aanvulling zijn voor een buikslaper. Een buikslaper moet meer aandacht besteden aan ademhaling tijdens de slaap. Een kussen waarin het hoofd wegzakt, zoals een kussen met veren on donzen vulling, is daarom minder geschikt. Kussens met synthetische vulling zijn vaak wat harder waardoor het hoofd niet wegzakt en de ademhaling makkelijker gaat. Zorg er wel voor dat het een laag kussen is zodat de nek niet teveel gestrekt wordt.

Leuk? post