Wat je moet weten over kindermatrassen

Het is algemeen bekend dat een goede nachtrust cruciaal is een goede ontwikkeling van je baby. Een goed matras is zelfs nóg belangrijker voor een kind dan voor een volwassene. Een kind brengt dan ook veel meer tijd in bed door dan een volwassene. Een pasgeboren baby slaapt zelfs al meer dan 20 uur per dag! Naarmate het kindje ouder wordt heeft het steeds minder slaap nodig, maar het blijft toch zeker tot het tiende levensjaar hangen op minimaal 12 uur per dag. Een goed kindermatras is dan ook erg belangrijk. Maar wanneer heb je dan eigenlijk een goed kindermatras? En waar moet je op letten bij de aankoop? Je leert het in dit artikel.

Verschillen tussen normale matrassen en kindermatrassen

Natuurlijk valt het iedereen op dat het kindermatras kleiner is dan het normale matras voor volwassenen. Dit is ook niet het belangrijkste verschil. Het belangrijkste verschil tussen kindermatrassen en normale matrassen is dat een kindermatras geen zones mag hebben. Wanneer een kind zijn eerste eenpersoons matras krijgt is het kind nog niet helemaal volgroeid, waardoor het niet goed in de zones gaat liggen. Het is daarom belangrijk om voor het kind een matras te kiezen dat geen zones heeft. Pas wanneer het kind een jaar of twaalf is, is het lichaam voldoende aangepast om op de juiste manier in de zones te liggen.

Van welk materiaal wordt het kindermatras gemaakt?

Kindermatrassen kunnen van allerlei verschillende materialen gemaakt worden. Vaak zijn dit dezelfde materialen als normale matrassen, zoals koudschuim, traagschuim, latex, polyether en pocketvering. Een matras gemaakt van koudschuim met een laag traagschuim is het beste materiaal voor een kindermatras. Koudschuim biedt namelijk het meeste comfort en is het veiligst.. Latex is vaak te warm, polyether is erg oncomfortabel en pocketvering is erg onhygiënisch en wordt vaak als te koud voor een kind ervaren.

Waar moet een goed kindermatras aan voldoen?

Het is helaas niet zo dat je binnen vijf minuten een goed kindermatras hebt uitgekozen. Er zijn namelijk net zoveel kindermatrassen als matrassen voor volwassenen te koop. Dan is het toch handig als je weet waar je op moet letten!

Om te beginnen moet een kindermatras goed kunnen ventileren en mag het niet teveel warmte opnemen. Anders wordt het namelijk te warm. Daarnaast mag een kindermatras niet te hard en niet te zacht zijn. Het is belangrijk om hier de juiste balans in te vinden. Ook moet een kindermatras niet te veerkrachtig zijn en moet het voldoende ondersteuning bieden, terwijl het vrij is van schadelijke stoffen. Denkt u er nu nog steeds niet uit te kunnen komen? Dan kunnen de slaapspecialisten van slaaploods.nl u hier een handje bij helpen. Neem eens een kijkje op de website of neem vrijblijvend contact op!

Leuk? post