Wat gebeurt er bij een hersenbloeding?

Een vanzelf opgetreden bloedophoping in of rond de hersenen wordt een hersenbloeding genoemd. De uit zichzelf ontstane hersenbloedingen worden onderverdeeld in bloedingen in de hersenen en bloedingen om de hersenen. Een intracerebrale bloeding kan ontstaan zonder oorzaak of met oorzaak. Bij de bloedingen zonder oorzaak bestaat er wel een oorzaak maar de oorzaak is echter niet hard te maken en een operatie komt dan tevens niet in aanmerking. Er is vaak geen oorzaak aan te tonen bij oudere mensen.

>Welke hersenbloeding?

De subarachnoïda is bij een ernstig ongeluk met hersenletsel. Bij wat oudere personen doet zich dikwijls een chronische hersenbloeding treedt plotseling op om de hersenen en is haast altijd het resultaat van een gebarsten aneurysma. De plek ontwikkeld zich gedurende het ouder worden en is aangeboren. Te midden van de hersenen en het harde hersenvlies bevind zich een subdurale hersenbloeding. De subdurale hersenbloeding doet zich voor bij een hersenbloeding als resultaat van een ongeluk. Het omvat een acute subdurale hematoom waarbij in veel gevallen sprake van ubdurale hematoom voor.

De hersenbloeding treedt vaak diep in het hersengedeelte op. Het resultaat van een hersenbloeding is regelmatig een verlamming aan één zijde. Meestal treedt een hersenbloeding met een oorzaak plotseling op. Behandeling wordt door een neuroloog afgehandeld. De behandeling van een hersenbloeding is afhankelijk van het soort bloeding dat optreedt. Een aneurysma kan met een operatie worden behandeld.

Leuk? post