Wat is belangrijker? Het uiterlijk of innerlijk?

 

Wat is volgens jou belangrijker bij een boxspring? Het uiterlijk of het innerlijk van het bed? Vaak wordt eerst gelet op het uiterlijk om daarna een oordeel te vellen of de boxspring eigenlijk wel de benodigde comfort biedt. Wordt hierbij wel de juiste volgorde aangehouden? Niet vergeten dient te worden dat het innerlijk net zo belangrijk is. Of beter gezegd, het innerlijk zou uiteindelijk van doorslaggevende invloed moeten zijn. We willen daarom wijzen op de belangrijkheid van het innerlijk van een boxspring. Wat de correcte volgorde zou moeten zijn bij de aanschaf van een boxspring lees je in dit artikel.

Waarom kiezen voor een boxspring?

Een boxspring, oftewel een boxspringcombinatie, is een onderstel op pootjes met daar bovenop een matras en eventueel een topmatras. Dankzij deze combinatie biedt een boxspring daarom een optimale ondersteuning, zowel over de breedte als lengte. De boxspring matras welke gekenmerkt wordt door de soepele veren, en de onderboks met juist stevige veren, zorgen voor een perfecte lichaamsondersteuning. Daarnaast zorgt een boxspring voor een aangename ventilatie en een verhoogde veerkracht vanwege de open structuur van de bodem en de matras.

Comfort, steun, en een lange relatie

De eerste vragen die bij jezelf zouden moeten opkomen bij de aanschaf van een nieuwe boxspring zouden moeten uitgaan van het innerlijk. Een voorbeeld zou kunnen zijn: “Zorgt de boxspring voor comfort en steun?” Uiteindelijk draait het allemaal wel om een verbeterde nachtrust. De boxspring moet voor een uitgerust lichaam zorgen. De boxspring matras dient je lichaam te dragen. Een goed boxspring matras zorgt voor een juiste fysieke ondersteuning en zorgt ervoor dat je wervelkolom in de correcte positie blijft, opdat deze minimaal wordt belast.

Uiteraard is je hoop om met een nieuwe boxspring een langetermijnrelatie te hebben gevonden in plaats van een korte vlam. Gelukkig is een boxspring een duurzaam product. Doorgaans kent een boxspring een levensduur van vijftien jaar. Dit kan zelfs oplopen tot twintig en zelfs vijfentwintig jaar. Voor matrassen is deze levensduur tussen de tien en vijftien jaar. Met gebruik van een topper kan de gebruiksduur zelfs worden verlengd. Met de keuze voor de juiste boxspringpartner kun je dus genieten van een lange en gelukkige relatie.

En het uiterlijk?

Uiteraard mag je ook naar het uiterlijk kijken van een boxspring, maar doe dat wel na het hebben afgevinkt van bovenstaande criteria. Bij het uiterlijk kun je jezelf de vragen stellen of de boxspring wel bij je past? En wat zou de rest van je slaapkamer vinden van de boxspring? De boxspring dient namelijk aan te sluiten op je persoonlijke smaak als de rest van de slaapkamer. Ben je iemand die hoge eisen stelt aan het uiterlijk? Verschillende boxspring specialisten kunnen boxsprings volledig op maat maken. Denk hierbij aan een luxe boxspring met een ingebouwde flatscreen tv of een volledig verstelbare boxspring ten behoeve van een verhoogde comfort.

» We hopen dat je tot inkeer gekomen en dat je inziet dat er meer is dan alleen een mooi uiterlijk. Bij het vinden van een nieuwe slaapkamerpartner dient dus ook gelet te worden op het innerlijk. Verkeer je nog steeds in een dilemma? Wij bij Boxspringfabriek voorzien je graag van gericht boxspring advies.

Leuk? post