Vrouwen met pruiken zijn hot!

Over het algemeen hebben vrouwen minder last van kaalheid of dunner wordend haar als mannen. Toch zijn er miljoenen vrouwen die hier last van hebben. Uiteindelijk krijgt ongeveer de helft van de vrouwen op een dag met haaruitval te maken. Als vrouw is het natuurlijk een extra vervelend probleem wat veel onzekerheid kan veroorzaken. Doormiddel van de steeds echter uitziende pruiken hoeven vrouwen zich tegenwoordig echter totaal niet meer te schamen of onzeker te voelen.

Het dragen van een pruik is al lange tijd een bekende oplossing voor kaalheid. Eén van de eerste mensen die een pruik droeg was koning Lodewijk XIII, die vermoedelijk al op jonge leeftijd kaal was. Nadat Lodewijk begon met het dragen van een pruik werd dit een mode die uiteindelijk meer dan 100 jaar heeft standgehouden.

In de tijd van Lodewijk leken de pruiken uiteraard een stuk minder op echt haar als tegenwoordig. In die tijd was het gebruikelijk om met grote en overdreven pruiken rond te lopen. Tegenwoordig is dat anders. Mensen dragen pruiken tegenwoordig vrijwel niet meer als modesieraad maar enkel nog om hun kaalheid te verbergen. Het is daarom logisch dat men in deze tijd het liefst een pruik heeft die zoveel mogelijk op echt haar lijkt.

Vrouwen met een haargroeiprobleem kunnen tegenwoordig kiezen voor een pruik die niet van echt haar te onderscheiden is. Door de perfectie van de nieuwste pruiken kunnen vrouwen met een haargroeiprobleem er altijd goed uitzien. Toch hoeft dit niet enkel te gelden voor vrouwen met een haargroeiprobleem. Ook vrouwen die nog wel haar hebben kunnen veel baat hebben bij een pruik. Hierdoor hoeven zij namelijk niet meer een eeuwigheid bezig te zijn om hun haar in model te krijgen. Daarnaast is het mogelijk om binnen enkele minuten van haarkleur te veranderen.

Leuk? post