Voordelen van sporten

De meeste mensen hebben een haat-liefde verhouding met sporten. Weten dat het belangrijk is om te bewegen en dat het goed is voor de gezondheid, maar het is soms zo saai en vooral vermoeiend. Na een lange dag werken is het niet altijd even makkelijk om je sportkleding aan te trekken en lekker een rondje te gaan hardlopen of je in het zweet te werken in de sportschool. Moe, veel gegeten of ontzettend druk, het zijn allemaal smoesjes om niet te sporten. Terwijl je altijd wel tijd kunt maken om te sporten. De tijd is er wel en nu de zin nog. Je kunt beginnen met het aanschaffen van leuke sportkleding. Dit motiveert al meer. Ga je samen met vrienden sporten of op een teamsport? Laat dan je sportkleding bedrukken! Dat is goed voor de teamspirit. Dit is tevens voor sportverenigingen erg belangrijk om te doen. Niet alleen om het team dichter bij elkaar te brengen, maar ook voor een professionele uitstraling en natuurlijk om de sponsors te pleasen. Een goede textieldrukkerij is Merchandising Concepts. Ondanks dat het heel wat motivatie vergt om te gaan sporten, voel je je na die tijd een stuk beter. Als je voortaan geen zin hebt, denk dan aan onderstaande voordelen!

 

Waarom sporten goed is

Oké, sporten is gezond, dat weten we onderhand allemaal. Het is goed voor je gezondheid en je wordt er een stukje fitter van. Maar wat betekent het nu echt voor je lichaam? Wij geven je een aantal redenen om je te motiveren als je moet sporten.

 

Je blijft jonger!

Als je voldoende beweegt, blijf je langer jong en leven. Uit onderzoek is gebleken dat sporters veel later last kregen van ouderdomskwaaltjes en langer leefden dan niet sporters. Blijf ook wat langer jong, kom van die bank af en ga naar de sportschool!

 

Je bent veel fitter

Ben jij altijd moe? Grote kans dat dit komt omdat je bijna nooit beweegt. Juist als je lusteloos op de bank ligt, is het verstandig om toch je sportkleren aan te trekken en te gaan sporten. Je krijgt er namelijk energie van. Ook al ga je maar twintig minuten op een crosstrainer of hometrainer. Als je dit drie keer in de week doet, zul je zien dat jij je al een stuk fitter gaat voelen. Weg met die eeuwige vermoeidheid en kom in beweging.

 

Voor de vrouwen: minder last van de menopauze

Voor de mannen maakt dit niet uit, maar voor vrouwen is dit een groot voordeel. Door te blijven bewegen en al is dat maar een wandeling, krijg je minder last van de kwaaltjes die met de menopauze gepaard gaan. Dus weg met de stress en depressies en kom maar op met die wandelschoenen!

 

Lagere bloeddruk

Een hoge bloeddruk merk je niet, maar kan wel ernstige gevolgen hebben. Met een hoge bloeddruk heb je kans op een beroerte of hartinfarct. Voldoende beweging zorgt ervoor dat je bloeddruk omlaag gaat en dat vermindert de kans op een beroerte. Voornamelijk cardio trainingen als fietsen, zwemmen en rennen zijn erg goed.

 

Tijd om te sporten

Bovenstaande redenen moeten genoeg redenen zijn om lekker te gaan sporten. Kun jij je nog steeds niet motiveren? Bedenk dan dat sporten ook goed is voor de lijn en dat je er een stukje strakker van wordt. Zo voel jij je nog zelfverzekerder en dat straal je dan ook uit. Kleding die al een tijdje niet meer past, zit weer als gegoten en je kunt je nu ongegeneerd trakteren op een heerlijke burger of ijsje!

woman-692768_640

Leuk? post