Voetpijn: een veel voorkomende klacht

Voetpijn is een veel voorkomende klacht en kan vele oorzaken hebben. Lees hier meer over de verschillende soorten pijn in de voet, de diagnose en de mogelijke behandelingen.

Oorzaken pijn aan voet

Pijn in de voet kan worden veroorzaakt door een probleem in het onderste gedeelte van de voet. Botten, ligamenten, pezen, spieren, fascia, teennagel bedden, zenuwen, bloedvaten, of de huid kunnen allemaal een bron van de pijn in de voet zijn.

De oorzaak van pijn in de voet kan naar worden verkleind door te kijken naar een aantal van de meest voorkomende oorzaken van pijn in de voet.

Hiel Pijn

Fasciitis plantaris is een van de meest voorkomende oorzaken van pijn in de hiel. De fascia plantaris, een band van weefsel van het hielbeen dat aansluit op de tenen en welke geïrriteerd of ontstoken raakt. Pijn in de hiel is meestal het ergste in de ochtend bij het opstaan uit bed, dit is het meest voorkomende symptoom. Boog pijn kan ook xtc zijn.

  • Rust houden
  • Hiel en voet spieren strekken
  • Pijnstillers innemen
  • Schoenen met een goede ondersteuning van de voetboog en met een gepolsterde tong
  • Diverse andere behandelingen voor plantaire fasciitis zijn ook mogelijk.

Hielspoor is een abnormale groei van bot op de bodem van het hielbeen welke veroorzaakt wordt door een abnormale drugs houding of tijdens wandelen, ongepaste schoenen of bepaalde activiteiten, zoals hardlopen. Hielspoor kan pijn in de voet veroorzaken tijdens het lopen of staan. Hoewel één op de 10 mensen hielspoor heeft, heeft slechts een op de 20 van deze mensen ook daadwerkelijk pijn in de voet te hebben. Hielspoor kan optreden bij mensen die al lijden aan fasciitis plantaris, maar veroorzaken geen fasciitis plantaris. Mensen met drugstesters of hoge voet bogen hebben meer kans op pijn in de voet. Bekijk de website http://www.easytester.nl/drugstesten voor meer informatie over voetproblemen.

Leuk? post