Verschillende methoden om te trainen

Om lekker gezond te blijven is het belangrijk dat je in beweging blijft, dit kan door middel van bijvoorbeeld te trainen. Bij trainen denk je misschien aan puur in de sportschool bezig zijn, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Je hebt veel verschillende manieren van trainen. Hieronder bespreken we de verschillende methoden die er zijn waarmee je kunt trainen.

 

Krachttraining

Voor mensen die hun spieren sterker willen maken is krachttraining de ideale optie. Je kunt deze manier van trainen uitoefenen door bijvoorbeeld gewichten, machines of je eigen lichaamsgewicht. Door kracht te trainen versterk je je spieren en vergroot je je botdichtheid. 

 

Cardiovasculaire training

Cardiovasculaire training klinkt als een hele ingewikkelde manier van trainen, maar het is eigenlijk gewoon de uitgeschreven versie van cardio-training. Cardio-training richt zich op het versterken van het hart en de longen waarbij er activiteiten worden uitgevoerd om de hartslag te verhogen. Denk hierbij aan activiteiten zoals hardlopen, fietsen of zwemmen. Hiermee verbeter je je conditie en verbrandt je ook nog een hoop calorieën. Na het sporten zin om even te ontspannen? Je hebt tegenwoordig ook een sportschool met sauna.

 

Flexibiliteitstraining

Als je juist wat meer lenig wilt worden of gewoon wat meer bewegingsmogelijkheden wilt hebben, dan is flexibiliteitstraining iets voor jou. Activiteiten die bij dit type training horen zijn bijvoorbeeld stretchoefeningen of yoga. Je kunt hierdoor ook de spierspanning verminderen en je voorkomt hiermee ook blessures. 

 

Functionele training

Functionele training is meer de overkoepelende vorm van training. Je wilt hier namelijk de algehele fysieke prestaties verbeteren. Je doet oefeningen die te maken hebben met coördinatie, balans, stabiliteit en kracht. Denk bijvoorbeeld aan kettlebell-oefeingen. 

 

Hydrotherapie

Als laatste trainingsvorm heb je nog hydrotherapie. Met deze vorm van training lig je in het water die je juist weerstand kan geven, maak ook ondersteuning. Deze vorm van training is vooral bedoeld voor mensen die niet goed op het land kunnen trainen, zoals mensen die herstellend zijn na een operatie. In het water worden oefeningen uitgevoerd zoals zwemmen en andere programma’s die speciaal gemaakt zijn voor hydrotherapie. Hiermee verhoog je de spierkracht, verbeter je mobiliteit, zul je je gewrichten ontlasten en krijg je een verhoogde bloedcirculatie. Wil je hier meer over weten? Zoek dan eens op “Hydrotherapie den haag”.

 

Het is belangrijk om in beweging te blijven, dit kan door bijvoorbeeld te trainen. Je hebt verschillende soorten trainingen, zo heb je krachttraining, Cardiovasculaire training, flexibiliteitstraining, functionele training en hydrotherapie.

5/5 - (1)

Plaats een reactie