Verblijven in een zorghotel

In Nederland heb je een aantal zorghotels. Een zorghotel is een hotel waar je tijdelijk kunt verblijven en waar je passende zorg krijgt. Het is vergelijkbaar met een regulier hotel en het beschikt over kamers die gemaakt zijn op het bieden van zorg. Het is voor nazorg na een ziekenhuisopname, voor mensen die 24uurs-zorg nodig hebben en dit thuis niet kunnen krijgen en voor mensen die tijdens een vakantie een aangepaste omgeving en zorg nodig hebben.  

Voor wie is een zorghotel?
In een zorghotel is 24uurs dienstverlening en zorgverlening beschikbaar. Er is een aantal doelgroepen voor een zorghotel. Als je bijvoorbeeld bent behandeld in een ziekenhuis maar nog niet naar huis kunt omdat er nog medische nazorg nodig is door een specialist die altijd in de buurt moet zijn, is een zorghotel een uitkomst. Of als je bent uitbehandeld in een ziekenhuis en nazorg ook thuis kan plaatsvinden, maar je eerst tijdelijks ergens anders wilt logeren omdat de thuissituatie niet voldoende is om de zorg op te vangen. Denk aan het tijdelijk wegvallen van een mantelzorger. Ook is een zorghotel geschikt voor mensen die er even tussenuit willen, maar dit normaal niet kunnen omdat er een aangepaste omgeving en zorg nodig is.

Faciliteiten
Kamers in een zorghotel zijn luxe, comfortabel en zorggeschikt ingericht. De meest voorkomende faciliteiten in een zorghotel zijn een restaurant waar alle maaltijden kunnen worden genuttigd, een sportcentrum en/of een zwembad, een wellnessresort, entertainment zoals een bowlingcentrum en uiteraard een ruim aanbod van passende zorg. Denk hierbij aan ergotherapie, fysiotherapie, ouderengeneeskunde, psychotherapie etcetera. In een zorghotel kun je terecht voor advies en behandeling van lichamelijke en psychische klachten door ziekte of ouderdom. Alles in een zorghotel, van de kamers tot aan het entertainment, is aangepast op mensen die verschillende vormen van zorg nodig hebben. Het heeft alles wat je nodig hebt om te herstellen, revalideren of gewoon genieten.

Prijzen en overige informatie
De prijzen van een overnachting in een zorghotel zijn vaak dezelfde prijzen als die van een regulier hotel. Je betaalt wel extra kosten voor de zorg. Echter worden verschillende zorgkosten vaak vergoed. De medewerkers van een zorghotel informeren je graag over de mogelijkheden hiervan. Vaak is het mogelijk om voorafgaand aan een boeking van één of meerdere overnachtingen in een zorghotel een persoonlijke intake te krijgen. Hierbij worden alle wensen, mogelijkheden en belangrijke informatie besproken. Ook is het mogelijk om van te voren een vrijblijvende rondleiding te krijgen om kennis te maken.

Leuk? post

Plaats een reactie