Smartwatch en gezondheid

Smartwatch en gezondheid, welke connectie hebben deze twee?

Een lang en gezond leven willen we allemaal wel. Maar hoe weet je nu of je gezond bezig bent? Je hebt het misschien wel te druk om hier over na te denken. Werk, studie, relaties en misschien wel een gezin. Het kost allemaal zoveel tijd. En als je ’s avonds dan eindelijk op de bank neerploft heb je waarschijnlijk geen puf om nog over je gezondheid na te denken. Gelukkig heeft de smartwatch een aantal bijzondere functionaliteiten die je hierbij kunnen helpen. Een daarvan is de activity tracker waar verder in dit artikel over gesproken zal worden.

Smartwatch en gezondheid

De smartwatch geef inzicht in jouw lichaamsconditie (Smartwatch en gezondheid)

De smartwatch heeft een aantal ‘meters’ die je in kunt schakelen terwijl je bezig met je dagelijkse activiteiten. Het apparaatje meet bijvoorbeeld je hartslag en registreert je slaapcyclus. Zo krijg je als vanzelf een aardige indicatie van jouw gezondheid. Zonder dat je hier zelf wat voor hoeft te ondernemen. Misschien schrik je van de resultaten. Dan wil je er natuurlijk zo snel mogelijk wat aan kunnen doen. Maar wat als je echt geen tijd hebt om te gaan sporten? Wees gerust, de smartwatch helpt je om jouw levensstijl te veranderen op een manier die aansluit bij jouw dagelijks leven.

De smartwatch fungeert als jouw persoonlijke coach

Met een stappenteller bijvoorbeeld. Die meet precies hoeveel stappen je op een dag zet, en geeft aan hoeveel je er nog moet zetten voor de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Kom je een paar honderd stappen tekort? Dan neem je even de langere route naar de supermarkt, of je neemt een keer de trap in plaats van de lift. Net zolang tot je voldoende beweging hebt gehad. Een kleine moeite, maar met veel resultaat. En dat allemaal dankzij de smartwatch die jou niet alleen bewust maakt van jouw gezondheid, maar jou ook helpt en motiveert om gezonder te worden.

Leuk? post