Quinoa

Quinoa, een superfood dat door steeds meer mensen gezien wordt als een ‘wonderproduct’. Dit maakt dat het in de Westerse wereld vaker wordt gekozen tijdens het boodschappen doen. De quinoa plant produceert zaden die bekend staan als ‘quinoa’ en deze zaden worden steeds meer geconsumeerd. De zaden hebben veel weg van graankorrels, echter behoort quinoa niet tot de graansoorten. Geen samenwerking dus tussen quinoa en gluten! Fijn voor de mensen met een glutenallergie. Dit maakt dat het ook veel te vinden is in glutenvrije menu’s.

Het voordeel van quinoa is dat je het in veel gerechten kunt verwerken. Zo kun je de zaden bijvoorbeeld verwerken in een heerlijke maaltijdsalade. Ook kun je het combineren met verschillende groenten, neem bijvoorbeeld spinazie. Men gebruikt het ook als vervangen voor rijst.

Beschrijving quinoa

Zoals hierboven vermeld, behoort quinoa niet tot de graansoorten. Dit wordt trouwens wel door velen gedacht. Het voordeel van dit product is dat het heel voedzaam is. Je hebt er in verhouding niet veel van nodig en het geeft een tijdje een verzadigd gevoel. Zijn oorsprong vindt quinoa in het werelddeel Zuid Amerika. Daar groeit de plant vrijwel op alle ondergronden en ontwikkeld het mooi oranje of rode pluimen. De bladeren die aan de plant groeien hebben wat weg van spinazieblad.

Is quinoa gezond?

Het eten van quinoa levert in ieder geval een bijdrage aan een gezonde manier van leven. Neem bijvoorbeeld de vezels die het bevat. Deze zorgen voor de werking van je darmen en. Daarnaast krijg je door het eten van quinoa veel energie. Wat betreft de in te nemen hoeveelheid, is dit beperkt. Je hebt er namelijk maar weinig van nodig, omdat je er snel een verzadigd gevoel door krijgt. Daarnaast zorgen de eiwitten die het bevat voor hetzelfde effect. Dit maakt dat steeds meer mensen quinoa in hun dieet verwerken. Hoe moet je quinoa bereiden? Dat en nog meer informatie over quinoa kun je lezen op www.quinoa-informatie.nl.

Leuk? post