Ontsteking aan een long

Circa 120,000 personen ondervinden jaarlijks een ontsteking aan een long. Door een ontsteking aan een long moet een flink aantal mensen in het ziekenhuis opgenomen worden. Door een ontsteking aan een long in combinatie met een andere ernstige ziekte zijn er genoeg personen die overlijden. Het is niet nodig om je onmiddellijk druk te maken met een longontsteking. Plusminus 1 op de 10,000 overlijdt aan de gevolgen van een longontsteking.

Micro organismen kunnen een ontsteking aan een long aanrichten. Een virus is echter dikwijls de oorzaak van een longontsteking bij mensen. De oorzaak is dikwijls het respiratoir, influenza- of het adenovirus. Er zijn daarnaast veel manieren om een ontsteking aan een long op te lopen. De streptococcus pneumoniae kan eveneens een ontsteking aan een long aanrichten.

Een longontsteking kan eveneens teweeggebracht worden door schimmels. Een slikreflex kan bovendien de oorzaak van een ontsteking aan een long van. Een behandeling wordt gedaan met medicatie. Je wordt opgenomen in het ziekenhuis als je een zware longontsteking hebt gekregen. De behandeling met geneesmiddelen gaat dan via een infuus. Voldoende rust en slaap is belangrijk bij een longontsteking . Het is raadzaam uit de buurt te blijven van rokers. Het is nodig om direct van de ontsteking aan een long af te zijn.

Leuk? post