Leuke zwangerschapscursus; voetzoolreflexologie

Als je zwanger bent, is dit een hele bijzondere en vaak nieuwe fase in je leven. Er valt zoveel te leren en te doen. Uiteraard is het belangrijk om rustig aan te doen, maar een leuke zwangerschapscursus volgen is nooit weg. Dit is leerzaam, leuk en vaak ook nog eens gezellig omdat je andere zwangere vrouwen leert kennen. Dit keer gaan we het hebben over de cursus voetzoolreflexologie.

Wat is het?
Een zwangerschap kan voor de nodige spanningen en stress zorgen. Voetreflexologie kan je tijdens je zwangerschap, maar ook erna, helpen te ontspannen en rust te creƫren waardoor je een stuk lekkerder in je vel zit. Voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze die al ontzettend lang bestaat. Je voet heeft vele reflexpunten die verbonden zijn met de organen, ledematen, spieren en zenuwen. Door druk uit te oefenen op bepaalde plekken in je voet, kun je de stress en spanningen uit je lichaam halen. Op deze manier herstel je de balans in je lichaam en je geest.

Wat zijn de voordelen?
Voetzoolreflexologie heeft meerdere voordelen als je zwanger bent. Ten eerste is het natuurlijk altijd een fijne gedachte dat je je klachten ook zonder medicijngebruik kunt oplossen. Daarbij is de ontspanning die je ervaart tijdens deze methode uiteraard ook mooi meegenomen en bij een zwangerschap zelfs cruciaal. Als je zwanger bent, kun je last krijgen van lichamelijke en emotionele ongemakken. Denk aan misselijkheid, krampen, rugklachten, spanning en verwarring. Je hormonen spelen enorm op. Door voetreflexologie toe te passen kun je de klachten verlichten of wegnemen en kun je beter ontspannen. Deze methode wordt niet alleen gebruikt tijdens de zwangerschap, het kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor het opwekken van de bevalling. Bepaalde drukpunten in je voet staan namelijk in verbinding met je baarmoeder. Ook na de zwangerschap kan het worden toegepast voor bijvoorbeeld het op gang brengen van de borstvoeding.

Ook voor andere aandoeningen wordt voetzoolreflexologie vaak ingezet. Denk aan buikklachten of migraine. Het is een fijne en veilige manier om te ontspannen en om klachten weg te nemen. Het draagt bij aan je lichamelijke en emotionele balans. Het is dus een erg leuke en nuttige cursus voor tijdens je zwangerschap, waar je ook nog wat aan hebt na je zwangerschap. Ook als je er een beetje sceptisch over bent, is het zeker de moeite waard om te proberen. Het kan geen kwaad en mocht het voor jou niet helpen, dan heb je in ieder geval een fijne voetmassage gehad.

Leuk? post

Plaats een reactie