Wat kun je precies met Eiwitten?

Eiwitten biefstuk

Met eiwitrijk voedsel kun je veel verschillende doelen hebben. Hierbij kun je denken aan afslanken, spieren opbouwen of op gewicht blijven. Hieronder geef ik je meer informatie.

Afslanken met eiwit
Eiwitten kunnen je goed helpen om snel af te slanken, omdat je er goed verzadigd van raakt. Wel moet je de koolhydraten en voedingsvezels niet helemaal vergeten. Een eiwitrijk dieet staat grotendeels uit eiwitten. Je moet dan denken aan een percentage van 40% eiwit. Eiwit supplementen zoals Whey eiwit, is met afslanken een goede maaltijdvervanger. Bij het nemen van een eiwitshake is het eten van een banaan of kiwi aan te raden. Je kunt er ook voor kiezen om een heerlijke eiwit smoothie te maken.

Spieren opbouwen met eiwit
Er zijn veel verschillende soorten bronnen van eiwitten: kip, vis, groente, fruit en ga zo maar door. Een eiwitrijke voeding met veel variatie is erg belangrijk als je fanatiek bezig bent met krachttraining. Ook kun je er voor kiezen om je eiwitten uit supplementen te halen zoals: Whey eiwit. Zelf ben ik een voorstander van “echt” voedsel. De supplementen gebruik ik slechts als “tussendoortje”.

Op gewicht blijven
Als je op gewicht wilt blijven kun je dat goed doen met eiwitrijk eten. Eiwitrijk voedsel is niet alleen goed om slank te worden of meer spiermassa te krijgen, maar is ook erg gezond. Een whey eiwit shake met verschillende soorten fruit is dus een prima aanvulling op je dagelijkse voeding.

Leuk? post