Kent u CEREC 3D al?

CEREC 3D is een nieuw, computergestuurd systeem waarmee eenvoudig tandreconstructies kunnen worden gemaakt. Wilt u hier meer over weten? Lees dan dit artikel!

Wat is CEREC 3D?

CEREC is een afkorting van ‘Ceramic Reconstruction’, oftewel: keramische reconstructie. Dit computersysteem kan eenvoudig tandreconstructies maken. Dit zorgt ervoor dat verdovingen of happen niet meer nodig zijn: in 1,5 uur staat u buiten met uw nieuwe kroon!

Het CEREC 3D systeem bestaat uit verschillende onderdelen waaronder een speciale camera, een scanner, 3D software en een computergestuurd freesapparaat. Aan CEREC 3D zitten veel voordelen. Zo is de behandeling heel snel. Het is niet meer nodig om een verdoving te krijgen of te ‘happen’: binnen anderhalf uur staat u weer buiten. Daarnaast is het resultaat heel natuurlijk en precies: de computer kan precies berekenen hoe uw tand eruit moet komen te zien. Daardoor past de nieuwe kroon altijd perfect!

Een behandeling met CEREC 3D

Nu bent u natuurlijk benieuwd hoe deze behandeling in zijn werk gaat. Eerst slijpt de tandarts de kies of tand die behandeld moet worden in de juiste vorm. Bij een ontbrekende tand of kies worden de tanden en kiezen aan weerzijde van de lege plaats in vorm geslepen. Vervolgens scant de tandarts uw mond. Zo krijgt hij een duidelijk beeld van de situatie. Deze stap vervang het ouderwetse ‘happen’. Nu verschijnt er een 3D-beeld van uw mond op het computerscherm. Samen met de tandarts kunt u nu overleggen hoe de nieuwe situatie moet worden. U overlegt over het materiaal van de kroon (keramiek of porselein) en over de vorm. Wanneer u tevreden bent plaatst de tandarts een blokje materiaal in de juiste kleur in het freesapparaat. Dit apparaat freest nu uw tandvervanging. Dit proces neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Vervolgens kan de tandvervanging geplaatst worden: u bent klaar!

De kosten van CEREC 3D

Bent u benieuwd wat de kosten van een CEREC 3D restauratie zijn? Neem dan contact op met uw tandarts. De kosten verschillen namelijk per persoon en zijn afhankelijk van uw situatie en wensen. Uw tandarts kan u hier het beste over adviseren.

Leuk? post