Wat is een Koolhydraatarm dieet?

Misschien vraag je je af wat een koolhydraatarm dieet is.

Bij een koolhydraatarm dieet is het de bedoeling dat je minder eet, en daarmee wordt vooral gericht op voedingsmiddelen die koolhydraatrijk zijn. Mensen met overgewicht krijgen over het algemeen meer koolhydraten binnen als mensen die dat niet zijn. Koolhydraten zijn een echte dikmaker dus.

Dit komt omdat koolhydraten na verloop van tijd, wanneer zij niet verbrand worden door bijvoorbeeld sport, om worden gezet in vet. Vet heeft uiteindelijk gewichtstoename als gevolg wat er dus voor zorgt dat mensen die niet sporten of voldoende bewegen steeds dikker worden. Het eten van een beperkte hoeveelheid koolhydraten is natuurlijk niet schadelijk, maar als je te veel koolhydraten eet en hier niet bij sport zal je erg snel merken dat je gewicht toeneemt.

Veel producten die je dagelijks eet, zijn waarschijnlijk erg koolhydraatrijk. Voorbeelden zijn voedingsmiddelen zoals pasta, aardappelen en chips. Koolhydraatarme diëten bevatten daarom ook geen van deze drie voedingsmiddelen.

Hoe zorgen koolhydraten ervoor dat mensen aankomen?

De voornaamste stoffen die in koolhydraten voorkomen zijn suiker en zetmeel. Jouw lichaam heeft dagelijks maar een kleine hoeveelheid suiker nodig. Zetmeel heeft het lichaam zelfs bijna niet nodig en is dus vrijwel overbodig. Eet je dus te veel van deze stoffen, dan slaat jou lichaam deze op als vet omdat het moeite heeft om ze op een andere manier af te breken.

Omdat een koolhydraatarm dieet de inname van koolhydraatrijke producten beperkt, zorgt het er dus voor dat jij minder hoeft te sporten om die calorieën kwijt te raken en wanneer je wel sport je dus heel snel af kan vallen.

Is een koolhydraatarm dieet gevaarlijk?

Je moet opletten dat je niet te weinig koolhydraten eet, je lichaam heeft ze wel nodig namelijk.

Wat zijn de voordelen van een koolhydraatarm dieet?

In tegenstelling tot veel crash diëten legt het koolhydraatarm dieet echt een basis voor jouw toekomst. Je kunt op de korte termijn al veranderingen in jouw gewicht merken, maar ook in jouw fitheid. Je merkt al snel dat je wat energieker bent en situaties anders aanpakt. Het is een erg gemakkelijk dieet om te volgen en het is ook niet lastig om dit dieet vol te houden. Er zijn namelijk tal van toegestane producten die ook nog eens héél erg lekker zijn. Omdat het dieet gefaseerd werkt zal jouw lichaam op een gezonde manier afvallen. Dat mooie slanke lichaam kan je dus in korte tijd op een fijne en prettige manier bereiken!

Op de website van Mieke lees je alles over het koolhydraatarm dieet.

Leuk? post