Hoofdkussen kopen

Men staat vaak bij het kopen van een nieuw bed het meest stil bij het design en de matras zelf. Terwijl een hoofdkussen misschien wel net zo belangrijk is. Natuurlijk is dit per persoon verschillend maar over het algemeen moet een hoofdkussen goed zijn om een goede nachtrust te hebben. Uit ervaring blijkt dat men vaak tientallen jaren lang met hetzelfde hoofdkussen slaapt omdat deze “altijd al fijn lag”. Toch heb je wel eens nekklachten maar stond je er nooit bij stil dat het hier aan kon liggen. Nu zijn er verschillende soorten hoofdkussen op de markt te vinden waardoor een foute keus al gauw gemaakt is. Onderstaand leg ik uit welke materialen er gebruikt worden en wat de voor- en nadelen hier van zijn.

 

Donsveren: deze kussen zijn vaak erg comfortabel doordat donsveertjes nu eenmaal een zacht gevoel geven. Het voelt misschien zacht aan maar toch geeft het goede ondersteuning. Tevens zijn de kussens gemakkelijk te vouwen voor wanneer je net even wat hoger wil liggen. Het nadeel van deze kussens is dat ze minder makkelijk te wassen zijn en de ideale hoeveelheid vulling lastig te bepalen is.

 

Synthetisch: het goedkoopste kussen wat je kunt vinden is het synthetische kussen. Deze heeft als voordeel dat de hoeveelheid vulling gemakkelijk is aan te passen doordat deze vaak een rits hebben. Tevens zijn deze ook goed wasbaar. Wel zijn deze kussen minder vormbaar dan een donsveren kussen.

 

Latex: het kussen is elastisch doordat het van latex gemaakt is. Dit geeft het kussen de mogelijkheid om zich terug te vormen naar de originele staat en het altijd de juiste vorm aan kan nemen. Door goede ventilatie wordt lucht- en vocht goed gecirculeerd zodat het kussen niet te vochtig kan worden. Lucht dit kussen regelmatig maar stel het niet te lang bloot aan direct zonlicht.

 

Bovenstaand zijn verschillende soorten kussens benoemd. In principe zijn deze allemaal goed maar verscheeld de keuze per persoon. De een kan een donskussen met 1kg vulling fijn vinden terwijl de ander een vulling van 1.4kg nodig heeft. Het is dus erg lastig om de juiste keus te maken. Gelukkig heb je nog de 14 dagen probeer garantie. Je mag dus 14 dagen het kussen gebruiken en deze terugbrengen wanneer deze niet beviel.


Wil je er echt zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt neem dan eens contact op met beddenspeciaalzaak Sint Nicolaasga en laat je deskundig adviseren door een van de winkel medewerker.

Leuk? post