Helemaal los in de ballenbak

Welke volwassen man of vrouw denkt er nou nooit eens terug aan de tijd dat je lekker in de ballenbak kon spelen met de ballenbak ballen? Onbezorgd en vooral de dromen die ontstaan omringd door al die ballen. Tegenwoordig zijn het toch niet alleen de kleintjes meer die de duik in het diepe wagen. Vooral bi houseparties waren de ballenbak ballen erg in trek, maar nu wordt er zelfs in Engeland een ballenbak geopend voor volwassenen.

Het dagelijkse leven geeft veel mensen al genoeg stress. Veel lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld stress, zouden volgens onderzoek door te spelen genezen kunnen worden. Een grote ballenbak waarin volwassen mensen zich onder kunnen dompelen behoort ook tot deze categorie. Het is nu de vraag wanneer er meer komen en het fenomeen zich gaat uitbreiden naar andere landen. Stel je toch voor dat in plaats van de saaie pauzes je voortaan even de ballenbak in kan duiken.

De bewegingsvrijheid en de gedachte naar het kind zijn doen in mijn buik al kriebels opwellen. Ontsnappen uit de dagelijkse rompslomp en even weg van de computer. Tijdens een zware vergadering even samen de ballenbak in, want ook daar is het goed voor. Het creatieve denkvermogen en vermogen om verbanden te leggen wordt namelijk ook nog eens versterkt door spelen. Voor een goede opfrisser kun je dus beter even je hoofd tussen in de ballen stoppen dan onder een koude douche.

Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden zijn om spelenderwijs te ontspannen. Toch is deze manier wel bijzonder. Het brengt zoveel emoties samen wat je volgens mij niet snel kunt evenaren. De Ikea kan voortaan niet alleen de kindjes opvangen maar ook de ouders. Wellicht dat ze hier ook nog de verkoop mee doen stijgen, want laten we eerlijk zijn; als je dan toch kind bent kun je misschien net goed je hele huis omtoveren tot speelpaleis.

Leuk? post