Griep of verkoudheid? Wat is het verschil

Veel mensen worden in de koudere maanden weer grieperig. Of is het toch een verkoudheid die hen parten speelt? Of het om een griep of verkoudheid gaat is voor veel mensen maar een dunne scheidingslijn. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien iemand door een hevige verkoudheid zich goed rot kan voelen. Een griep of verkoudheid, beide worden veroorzaakt door een virus. Bij verkoudheid gaat het om het rhinovirus. In geval van griep gaat het om het influenzavirus. Echter zijn dat niet de enige verschillen tussen een griep of verkoudheid.

Griep of verkoudheid; de verschillen

Naast het feit dat griep en verkoudheid worden veroorzaakt door verschillende virussen, treden ze wel vaak samen op. De reden hiervan is simpel. Beide virussen zijn goed vertegenwoordigd in de lucht en zijn uitermate besmettelijk. Zowel een griep of verkoudheid verzwakken het immuunsysteem, waardoor de kans op besmetting door een ander virus groot is. Om die reden treden door griep of een verkoudheid vaak meer ziektebeelden op. Zo kan griep gepaard gaan met een longontsteking en kan een verkoudheid het immuunsysteem zo verzwakken dat de griep een goede kans krijgt om het lichaam binnen te dringen.

Dit zijn niet de enige verschillen tussen de griep of een verkoudheid. Tegelijkertijd zijn er ook een aantal overeenkomsten te vinden. Meer informatie over griep of verkoudheid en andere informatie omtrent griep vind je hier.

 

Leuk? post