Gebitsimplantaten: iets voor u?

Gebitsimplantaten: u heeft er vast wel eens van gehoord. Bent u benieuwd wat een gebitsimplantaat nu precies is? En of het misschien dé oplossing voor u is? Lees dan snel verder! Hieronder vindt u meer informatie over deze permanente oplossing bij een loszittende prothese of ontbrekende tanden en kiezen.

Gebitsimplantaten: handige titanium schroefjes

Gebitsimplantaten zijn kunstwortels in de vorm van titanium schroefjes. Titanium is een geschikt voor materiaal voor implantaten. Het is sterk, duurzaam en lichaamsvriendelijk. De titanium schroefjes worden in het kaakbot aangebracht. Op deze schroefjes kan een kroon of gebitsprothese geplaatst worden. Binnen enkele maanden hecht het bot zich aan het titanium. Tandimplantaten kunnen hiermee als basis gebruikt worden om één of meerdere ontbrekende tanden permanent te ontvangen. Hiermee krijg je een sterk, duurzaam en natuurgetrouw resultaat.

Zijn gebitsimplantaten iets voor u?

Denkt u dat gebitsimplantaten iets voor u zijn? Houd er dan rekening mee dat er wel voldoende kaakbot aanwezig moet zijn om de implantaten in vast te zetten. Nadat de implantaten zijn vastgezet vergroeien ze namelijk met het kaakbot. Hierdoor gaan ze stevig vastzitten. Een voordeel hierbij is dat de implantaten het verder slinken van de kaak bij het ouder worden tegen gaan. Soms is er kaakbot geslonken omdat er langdurig een tand of kies afwezig is. Ook door tandvleesontsteking of ouderdom kan het kaakbot slinken. Bij de tandarts kan worden vastgesteld of gebitsimplantaten voor u een goede oplossing zouden kunnen zijn.

Het plaatsen van gebitsimplantaten

Gebitsimplantaten worden meestal geplaatst onder een lokale verdoving. Natuurlijk is het ook mogelijk om onder algehele narcose te worden behandeld. Hoe lang de behandeling duurt is afhankelijk van het aantal te plaatsen implantaten. De ingreep is niet pijnlijk. Natuurlijk krijgt u wel last van napijn. Hiervoor geldt wel dat hoe meer er aan de kaak moet gebeuren hoe meer napijn u ervaart. Deze napijn bestaat in de meeste gevallen uit zwellingen en blauwe plekken. Gelukkig trekt dit na een paar dagen snel weg.

Leuk? post