Er op uit met de scootmobiel

Er komt een dag voor ouderen dat ze op een gegeven moment een stuk minder mobiel zijn dan vroeger of er heeft zich een ongeval voorgedaan, waardoor je beperkt bent in je bewegingen. Er zijn verschillende manieren om weer lekker van het leven te genieten en de mobiliteit terug te krijgen. U kunt zich voortbewegen achter een rollator om de benen verder te trainen, want lichaamsbeweging is goed voor het behoud van de spieren en gewrichten. Daarnaast kan een wandelstok ook goed zijn om net dat dat stuk ondersteuning te geven die u nodig heeft. Wanneer u een stuk minder mobiel bent helpt een scootmobiel om u overal heen te brengen waar u wilt. Ook voor de langere afstanden, dan kunt u weer vrij genieten van alle dingen die u in een eerdere periode hebben beperkt.

Boodschappen

Niets is zo fijn om zelf de deur uit te kunnen om even zelf boodschappen te gaan doen bij de supermarkt op de hoek. U kunt zelf de keuze maken uit de producten die er in de schappen liggen en wat inspiratie opdoen wanneer u daar rond rijdt. Al het gewicht kun u speciaal kwijt in de een opbergcompartiment, er zijn verschillende scootmobielen beschikbaar die helemaal zijn afgestemd op uw wensen en behoeften. Daarnaast komt u weer in contact met bekenden uit de omgeving om even lekker een praatje te maken. Zo pikt u ook weer even de sociale contacten mee, want ieder mens heeft de behoefte om af en toe een praatje te maken.

Dagjes uit

Het kan regelmatig voorkomen dat u met familie of vrienden een dagje uit wilt boeken om een even weg te zijn van huis. Bijvoorbeeld een dagje naar Amsterdam, de dierentuin of de Keukenhof. Of u bent van plan om cultuur te snuiven in het buitenland. Er zijn opvouwbare scootmobielen die makkelijk op te bergen zijn in een auto of vliegtuig, zodat u niet beperkt bent omdat u een scootmobiel rijdt. De meeste scootmobielen kunnen met gemak een afstand van 10 km aan, zodat u de hele dag rond kan rijden zonder dat de accu hierdoor op gaat.

De natuur in

Bent u meer iemand die van lange tochtjes houdt en gaat u graag de natuur in, een scootmobiel helpt u op weg om veel kilometers te maken. Er zijn scootmobielen waarmee u tot wel 65 kilometer kan rijden. Dat is heel wat, vooral als u graag veel wilt zien en lekker eropuit wilt tijdens een zonnige dag. Beperk u niet tot een scootmobiel met een kleine accu, want dat kan ervoor zorgen dat u maar kleinere afstanden af kan leggen.

 

Er komt een dag voor ouderen dat ze op een gegeven moment een stuk minder mobiel zijn dan vroeger of er heeft zich een ongeval voorgedaan, waardoor je beperkt bent in je bewegingen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om weer volop van het leven te genieten en je mobiliteit terug te krijgen.

Voortbewegingsopties

U kunt zich voortbewegen achter een rollator om de benen verder te trainen, want lichaamsbeweging is goed voor het behoud van de spieren en gewrichten. Daarnaast kan een wandelstok ook goed zijn om net dat extra stukje ondersteuning te geven die u nodig heeft. Wanneer u een stuk minder mobiel bent, helpt een scootmobiel om u overal heen te brengen waar u wilt, ook voor de langere afstanden. Hierdoor kunt u weer vrij genieten van alle dingen die u in een eerdere periode hebben beperkt.

 

5/5 - (1)