EHBO cursus op trainingslocatie

Het kan een heel veilig gevoel geven als één of meerdere mensen in je bedrijf een EHBO cursus hebben gevolgd. Zij weten hoe ze moeten handelen als er iets gebeurt met een andere werknemer en kunnen hier misschien wel het leven van iemand mee redden. Een basis EHBO training bij G4S duurt drie werkdagen. In deze dagen worden verschillende soorten behandeld. Het goed kunnen toepassen van EHBO begint met het herkennen van medische verschijnselen. Als je niet weet wat er met iemand aan de hand is, kun je immers ook niet de juiste EHBO toepassen. Ook leer je hoe je moet omgaan met een AED.

 

Na het behalen van een praktijkexamen krijg je een diploma. Dit diploma is gecertificeerd door het Oranje Kruis, dus je hebt hier echt wat aan. Dit diploma blijft 2 jaar geldig, hierna hoef je echter niet de gehele cursus opnieuw te doen. Een herhalingscursus die je elk jaar volgt, is voldoende om je diploma te verlengen. De EHBO cursus kan plaatsvinden op verschillende locaties.

Speciaal ingerichte trainingslocaties

Allereerst kun je de cursus volgen op speciaal ingerichte trainingslocaties. Op deze trainingslocaties worden echte situaties nagebootst. Aangezien het belangrijk is om rustig te blijven op een moment van een ongeluk, moet de situatie zo echt mogelijk worden nagedaan. Hierdoor kun je testen of je rustig kan blijven en goed kan handelen op zo’n moment. Bij deze levensechte situatie horen ook lotusslachtoffers.

EHBO cursus op locatie

Als je je EHBO cursus helemaal levensecht wil volgen, kun je dit ook op locatie doen. Als je dus bijvoorbeeld een bedrijf hebt, kun je je medewerkers op deze manier goed voorbereiden op ongelukken. Verder zijn de vaardigheden die je leert wel hetzelfde als bij een cursus op de trainingslocatie. Het voordeel van een cursus op locatie is dat de scenario’s zeer waarheidsgetrouw zijn. Hierdoor zal het makkelijker zijn voor de werknemers om goed te handelen in geval van een ongeluk. Ze hebben het immers waarschijnlijk al een keer meegemaakt op de locatie. Ook kan er bij een EHBO training op locatie worden ingespeeld op veiligheidsproblemen of al aanwezige bedrijfsnoodplannen in de organisatie. Als je dit niet als voordeel ziet, kun je natuurlijk ook voor de andere EHBO training kiezen, voor de vaardigheden maakt dit niks uit.

first-aid-955339_640

 

Leuk? post