Voor het eerst alleen op jongerenvakantie

Een jongerenvakantie kan onvergetelijk zijn en hoort ook onvergetelijk gemaakt te worden! Ooit komt de dag dat je als jongere alleen op vakantie wil en ook nog eens genoeg gespaard hebt om dat ook echt te kunnen. Nadat je eens bij je ouders gepolsd hebt hoe zij er tegenover staan, wordt het natuurlijk tijd om je te orienteren op een geschikte jongeren-vakantie. Zijn je ouders nog niet overtuigd? Maken ze zich zorgen om niks en druk om van alles? Gebruik dan de onderstaande tips om je ouders te overtuigen!

  1. Het is goed voor mijn zelfstandigheid.
  2. Jullie hebben ook tijd voor elkaar nodig, dus ga lekker samen op vakantie
  3. Ik heb er hard voor gewerkt en gespaard en ik zal elke dag even whatsappen

Een andere tip die goed van pas kan komen en je ouders kan overtuigen is om te kiezen voor een georganiseerde jongerenvakantie. Er zijn uiteenlopende soorten georganiseerde vakanties voor jongeren, uiteenlopend van echte stapvakanties tot natuurvakanties of actieve vakanties. Het is bij een georganiseerde reis overigens niet zo dat er de hele dag reisleiding aan het babysitten is, maar het helpt wel voor ouders om te weten dat er iemand is bij wie je terecht kan als er iets aan de hand is en die een oogje in het zeil houdt.

En vooral niet:

  • Maar mahaaaam, iedereen mag!
  • Zucht, okeeee, jullie verpesten mijn leven!
  • Ik kan heus wel voor mezelf zorgen hoor!
  • Ik loop echt niet in zeven sloten tegelijk
  • Stampvoeten, boos worden, negeren, schreeuwen etc.

Of je nu alleen op jongerenvakantie gaat of samen met vrienden op vakantie gaat, in alle gevallen is het handig om goed na te denken over wat voor vakantie je precies zoekt. Ben je een echt feestbeest dat alleen maar uit wil gaan of ben je iemand die ook overdag graag wat doet. Ben je iemand die behoefte heeft aan een grote groep om je heen of juist iemand die ook wel heel erg van rust houdt?

Als je helemaal alleen reist is het vooral belangrijk dat je een reis zoekt die echt bij jou past. Zeker als je een groepsreis boekt zul je merken dat als je een reis uitzoekt die echt bij jou als persoon past, je vanzelf ook mensen tegen zult komen met wie je dingen gemeen hebt.

Leuk? post