Een goede basis voor een optimale nachtrust

Slapen op een goed bed is een must in deze oh zo stressvolle maatschappij. Elk minuutje slaap kan mooi worden meegenomen. Daarvoor moet je een goede set-up van verschillende onderdelen van het bed hebben. Het houdt niet alleen op bij een goed matras, deken of kussen. Een Slaaploods tijk voor een matras kan net zo belangrijk zijn als al de andere onderdelen van een bed.

Het zorgt er mede voor dat je ontspannen en gezond kan slapen. Een tijk is er voornamelijk bedoeld om het comfort en de hygiëne van de mens te bevorderen. Daarnaast zorgt het ervoor dat vlekken, nare geurtjes in het matras worden voorkomen, zodat een matras langer houdbaar blijft. Je zou er niet aan moeten denken om je geliefde matras de deur uit te doen omdat ie zo stinkt of vies is.

Allergieën voorkomen

Op matrassen komt het regelmatig voor dat er huisstofmijten te vinden zijn. Niet iedereen kan ze verdragen waardoor je een verstopte neus of niesbuien krijgt. Of je krijgt last van tranende en rode ogen wanneer je een allergie krijgt. Erg vervelend allemaal. Een tijk zorgt ervoor dat een allergie wordt gereduceerd. Een tijk kun je afnemen of afritsen, zodat je even een wasje kan draaien. Je moet daarbij wel opletten op de instructies op de tijk om hem op een bepaalde temperatuur te wassen. De ene kan je tot 40 graden wassen en de andere tot en met 60 graden.

Soorten

Je hebt verschillende soorten matrashoezen die allemaal een andere functie hebben. Je moet kijken naar je lichamelijke kenmerken. Als je veel transpireert is het handig om een goede geventileerde tijk te nemen. Deze matrashoezen zijn wat dikker en hebben een open structuur om zoveel mogelijk lucht door te laten.

Sommige matrashoezen kunnen ook meer en langer warmte vasthouden, dan zou je ook kunnen kiezen om een matrashoes om eerder warm te worden. Katoenen of badstof materialen zijn goede oplossingen om het snel warm te krijgen voor de koukleumen onder ons.

Als je een allergie hebt, zou je vooral naar een matrashoes moeten kijken die hele dichte en stevige vezels hebben, zodat mijten niet de kans krijgen om eitjes in de vezels te leggen en zodat ze er zelf ook niet in kunnen doordringen. Daarnaast is een hypoallergeen matrashoes ook geschikt om schimmels, pollen en stofdeeltjes te weren. Multifunctioneel om een zo schoon mogelijk matras te houden. Vergeet niet om de tijk regelmatig te wassen, zodat hij ook z’n functies blijft behouden.

Het is sowieso aan te raden om je matrashoezen elke drie maanden te wassen, zodat je bed lekker blijft ruiken en nare geurtjes te voorkomen. Daarnaast is het ook een stuk hygiënischer en lekker fris om een gewassen bed te blijven slapen. Goed slapen is ideaal om elke dag met een frisse start te beginnen. Dit is een kleine basis om een goede nachtrust te bereiken.

 

Leuk? post