E-sigaret, wat is het en hoe werkt het

Wat is een E-sigaret en hoe werkt het nu eigenlijk? Vraag en antwoord.

e-sigaretWat is een E-sigaret? E-sigaretten worden sinds enkele jaren door menig ‘damper’ gebruikt als alternatief voor het roken van tabak. Deze elektronische variant van echte sigaretten kan je echter ook gebruiken als hulpmiddel om van je rookverslaving af te komen. Hieronder leggen we je eerst uit hoe een E-sigaret werkt.

 

Hoe werken E-sigaretten?

Er zijn verschillende soorten E-sigaretten en wel de Cartomizer, Atomizer en tenslotte de zogenoemde Disposables. Over het algemeen werken ze allemaal volgens hetzelfde principe maar we leggen je de werking toch even per sigaretsoort even uit.

 

De cartomizer

cartomizer-e-sigaretCartomizers herken je aan hun vormgeving. Deze zien er namelijk uit als een filter. De cartomizer heeft een cartridge met daarin een vloeistof. Deze vloeistof verdampt en adem je vervolgens in. Is de vloeistof eenmaal verbruikt, dan moet de cartridge vervangen worden voor een nieuwe. De rest van de cartomizer kan je blijven gebruiken. Cartomizers beschikken verder over een verwarmingselement. Dit verwarmingselement zit in de filter en die produceert op haar beurt de waterdamp. Verwarmingselementen noemen we ook wel atomizers. Cartomizers zijn zeer geschikte alternatieven voor degenen die stoppen met het roken van tabak. Het product is modern vormgegeven en het ‘dampen’ (ander woord voor inhaleren van de damp) lijkt op dat van het roken van traditionele sigaretten. Het gebruik van elektronische sigaretten is gezonder dan wanneer je gewone sigaretten blijft roken. Cartomizers zijn redelijk goedkoop in aanschaf en de cartridges kan je eenvoudig online bestellen.

 

De Atomizer

e-sigaret-atomizerAtomizer sigaretten bestaan uit drie verschillende onderdelen. Deze elektrische sigaret maakt gebruik van een atomizersysteem. Verwarmingselementen van de atomizer kan je hergebruiken. Gooi deze dus niet weg. De cartridges van atomizers zijn hervulbaar. Vul deze met een e-liquid naar keuze. E-liquids kan je online bestellen en er zijn diverse smaakjes beschikbaar. Bepaal ook de hoeveelheid nicotine. Of je bestelt een nicotinevrije e-liquid indien je geen nicotine meer wilt binnen krijgen maar wel het gevoel van roken wilt behouden. Dampen met atomizers is nog altijd veel goedkoper dan wanneer je traditionele sigaretten rookt.

 

De Disposables

Tenslotte zijn we aangekomen bij de laatste elektrische sigarettensoort, namelijk Disposables (wegwerp). Deze sigaretten hebben veel overeenkomsten met cartomizers met het verschil dat deze e-sigaret maar een keer te gebruiken is. Komt er geen damp meer uit deze e-sigaret? Dan is de disposable niet meer te gebruiken en kan je hem weggooien.

Leuk? post