E-sigaret voordelen

U heeft ze vast wel eens gezien in het straatbeeld of op een terras, mensen die dampen met een e-sigaret. Maar wat is nu een e-sigaret en wat zijn hier de voordelen van?

De e-sigaret is vele malen gezonder

e-sigaret Aan een elektrische sigaret zitten veel gezondheidsvoordelen, zo vindt er uitsluitend verdamping plaats en geen verbranding. Het belangrijkste voordeel is dat er bij een e-sigaret geen koolmonoxide en teer aanwezig zijn. Deze stoffen zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de aftakeling van uw longen. Daarnaast is de e-sigaret ook gevrijwaard van alle andere giftige stoffen die wel in een traditionele sigaret zitten. De enige uitzondering is nicotine, echter het is ook mogelijk om te dampen zonder nicotine. Veel mensen die overstappen naar het elektronisch roken beginnen dan ook te dampen op het nicotinegehalte wat ze bij het normale roken gewend waren en bouwen dit in de loop van de tijd af, waardoor het mogelijk is om op termijn zelfs helemaal nicotinevrij te dampen.

Andere Voordelen

Buiten de gezondheidsvoordelen is elektrisch roken vele malen goedkoper dan traditionele sigaretten en kun je op jaarbasis gemiddeld al snel een hoop geld besparen. Deze besparing kan afhankelijk van hoeveel je dampt wel oplopen tot enkele duizenden euro’s op jaarbasis.  Een ander belangrijk voordeel is dat elektrisch roken nagenoeg geen vervelende geurtjes achterlaat, omdat de uitgeademde damp enorm snel vervliegt en er dus geen verbranding plaatsvind. Elektrisch roken is hierdoor een stuk socialer voor uzelf maar zeker ook voor uw omgeving die nu gevrijwaard is van vervelende en stinkende tabaksluchtjes.

Vulvloeistoffen

Een e-sigaret is alleen te gebruiken wanneer je deze vult met een speciale vloeistof ook wel e-liquid genaamd. Deze e-liquid is verkrijgbaar in diverse tabakssmaken maar is ook verkrijgbaar in fruit of speciale smaken, wat dacht u bijvoorbeeld van aardbei met mint of appeltaart. Zoals al gezegd zijn de e-liquids verkrijgbaar in diverse nicotinevarianten en ook nicotinevrij.

 

Leuk? post