E-sigaret informatie

De e-sigaret: een minder schadelijk alternatief voor roken

Iedereen weet het: roken is niet gezond. En het is een feit dat nicotine schade toebrengt aan je lichaam en op latere leeftijd zelfs longkanker kan veroorzaken. Het is echter ook een feit dat stoppen met roken erg moeilijk is. Gelukkig is er nu een goed compromis: de e-sigaret. Met deze elektronische sigaret kun je toch blijven roken, maar het is minder schadelijk voor je gezondheid.

Hoe werkt de e-sigaret precies?

De e-sigaret is een sigaret die werkt met een oplaadbare accu. Je kunt dus altijd dezelfde sigaret gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is de sigaret vullen met een vloeistof. Deze vloeistof zit in een cartridge of je koopt het in een flesje. Als de sigaret gevuld is zet je de sigaret aan en zal de vloeistof verdampen. Dit voelt net als het roken van een gewone sigaret.

Waarom is de e-sigaret minder schadelijk?

Een e-sigaret brengt minder gezondheidsrisico’s met zich mee omdat je zelf bepaalt hoeveel nicotine je gebruikt. Bij het kiezen van je vloeistof heb je namelijk heel veel opties. Je kunt kiezen voor een vloeistof met relatief weinig of zelfs helemaal geen nicotine. Zo krijg je in ieder geval minder schadelijke stoffen binnen dan bij het roken van een gewone sigaret. Je kunt er ook voor kiezen om geleidelijk minder nicotine te roken. Zo heb je aanzienlijk minder last van ontwenningsverschijnselen en mis je het ‘rookritueel’ ook niet.

Ook beter voor je omgeving

Een bijkomstig probleem van het roken is dat je jouw omgeving ook in gevaar brengt. Gelukkig kun je de e-sigaret ook zonder nicotine roken. Daarmee voorkom je ‘meeroken’. En je hoeft je ook niet af te zonderen. Dat is niet alleen gezonder, maar ook veel gezelliger.

Leuk? post