E-sigaret geschiedenis

De e-sigaret is misschien wel een van de grootste trends van deze tijd. In een aantal landen waaronder Frankrijk en de Verenigde staten is deze trend al enige tijd aan de gang en er lijkt maar geen eind aan te komen. Rokers stappen massaal over op de e-sigaret, de ene roker wil een e-sigaret kopen omdat hij of zij op een minder ongezonde manier wil roken, de ander stapt over om de e-sigaret te gebruiken als hulpmiddel om volledig te stoppen met roken.

Geschiedenis van de e-sigaret

In het jaar 1963 heeft ene Herbert A. Gilbert patent aangevraagd voor zijn apparaatje dat een nicotine oplossing kon omzetten in damp. Een aantal jaren later, in 1967 hebben een aantal commerciële bedrijven Herbert A. Gilbert benaderd om zijn product in productie te nemen en gaan verkopen, zo ver is het toen om onbekende reden helaas niet gekomen.

Een Chinese apotheker genaamd Hon Lik kwam in 2003 met een verbeterde versie van de e-sigaret die Herbert A. Gilbert destijds ontwikkeld heeft. Al in het jaar 2004 ging het bedrijf Ruyan de Chinese markt op met de verbeterde e-sigaret. De e-sigaret werd gepromoot als een product dat helpt bij het stoppen met roken.
Al in het jaar 2005/2006 is het bedrijf Ruyan de e-sigaret gaan exporteren over heel de wereld, sindsdien is de trend al vrij snel aangeslagen. In Nederland begint de e-sigaret ook steeds meer een trend te worden.

Leuk? post