CureTape kopen bij FysioTape

Heel veel fysiotherapeuten maken gebruikt van CureTape. CureTape is een kinesiotape dat op de huid wordt aangebracht waardoor wanneer het op de juiste manier is aangebracht een positief effect kan plaatsvinden. FysioTape is exclusief producent van het kwaliteitsproduct CureTape. De tape wordt gemaakt in een eigen fabriek in Zuid Koreau, het is erg fijn dat de tape hier wordt gemaakt omdat daardoor de kwaliteit goed in de gaten kan worden gehouden. CureTape is ook nog eens getest door TÜV en de tape heeft dan ook dit keurmerk. Je kunt de CureTape kopen bij FysioTape. Naast deze tape verkopen zij ook nog veel andere producten zoals bijvoorbeeld speciale tape voor het behandelen van paartden, boeken die over kinesiology gaan of bijvoorbeeld producten die kunnen worden gebruikt tijdens medical taping zoals bijvoorbeeld een schaar die speciaal gemaakt is voor het knippen van Cure Tape.

 

Eigenschappen van CureTape

Wanneer je CureTape koopt voor het aanbrengen van deze tape is het natuurlijk goed om de eigenschappen van de tape te weten. CureTape is er in verschillende soorten en maten. De meest gangbare maat is een breedte van 5 centimeter en een lengte van 5 meter, daarnaast heb je ook breedtes van 7,5 centimeter, 1 centimeter en 2,5 centimeter. Er is ook nog een speciale rol voor de grootverbruikers, deze rol is maar liefst 31,5 meter lang en heeft een breedte van 5 centimeter. CureTape is leverbaar in 9 verschillende kleuren. Overige eigenschappen van CureTape zijn:

  • De kwaliteit van het product is zeer hoog en er wordt medicatie aan de tape toegevoegd
  • De tape heeft een rekbaarheid van ongeveer 130 tot 140 procent, dit is te vergelijken met de rek van een menselijke huid
  • De lijmlaag die op de tape zit is 100% acryl
  • De tape is in de lengte rekbaar
  • Lucht en waterdoorlatend, maar tegelijkertijd is de tape ook goed bestand tegen water wanneer je bijvoorbeeld gaat zwemmen of douchen.
  • CureTape kan gemakkelijk meerdere dagen blijven zitten, zeker wanneer de huid van te voren goed is drooggemaakt en daarnaast vetvrij is. Je kunt de tape dan ook gerust meerdere dagen laten zitten.

 

Het volgen van een Medical Taping cursus

Wanneer je structureel CureTape gaat gebruiken is het zeker aan te raden om een cursus te volgen voor Medical Taping. Tijdens deze cursus wordt je geleerd hoe om te gaan met de tape. Het volgen van de Medical Taping cursus voor een fysiotherapeut duurt bij FysioTape 2 dagen. Voor meer informatie over CureTape of over het volgen van een cursus Medical Taping is het natuurlijk altijd mogelijk om de website van Fysiotape.nl te bezoeken.

Leuk? post