Carpaal tunnel syndroom behandelen

Mensen die veel achter de computer werken, mensen in de bouw of kassamedewerkers. Iedereen die veel herhalende bewegingen maakt kan met het carpale tunnel syndroom te maken krijgen. Dit syndroom openbaart zich meestal op middelbare leeftijd. De nervus medianus zenuw is de boosdoener. Deze zenuw loopt van de onderarm naar de hand toe. Doordat deze zenuw door een tunnel van bindweefsel loopt, de zogenaamde carpale tunnel, kan deze in de knel raken door verschillende oorzaken. Klachten als pijn, tintelingen en een doof gevoel zijn de symptomen. De pijn kan erg heftig worden ervaren, waardoor normaal functioneren er niet meer bij is. Er moet iets aan gebeuren, maar hoe kun je het carpaal tunnel syndroom behandelen?

Carpaal tunnel syndroom behandelen met 3 methodes

Er zijn 3 behandelmethodes die vandaag de dag een oplossing kunnen geven. De eerste vereist geen specialistische handeling, maar betekent niets meer dan rust nemen. Voldoende rust geeft kan de klachten na verloop van tijd laten verdwijnen, maar dit kan weken of wel maanden duren. In een vergevorderd stadium is rust alleen niet voldoende. Dan heb je samen met de arts de mogelijkheid om te kiezen uit een ontstekingsremmende injectie met Cortisone, dat direct in de carpale tunnel wordt gespoten, of een operatie. Bij de operatie wordt de dwarse polsband doorgesneden, waardoor er meer ruimte voor de carpale tunnel en de nervus medianus zal ontstaan. Na de revalidatie zijn de klachten ook vrijwel direct verdwenen.

Wees voorzichtig na de behandeling

Je zult na de behandeling altijd voorzichtig moeten blijven. De klachten zijn niet zomaar ontstaan. Dezelfde herhalende bewegingen zullen ook in de toekomst zoveel mogelijk vermeden moeten worden. Alhoewel de klachten na een operatie vrijwel altijd over zijn, kan het bij een injectie en rust altijd weer terugkeren. Het carpaal tunnel syndroom dien je altijd serieus te nemen, om chronische klachten te voorkomen. Kijk voor meer informatie op http://carpaaltunnelsyndroom.org/

Leuk? post